Dario Rahelić − novi predstojnik Vuka Vrhovca!

Svakoga u Hrvatskoj koji na dijabetes gleda malo šire trebala bi zanimati informacija da je upravo izabran novi predstojnik Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac − doc. dr. sc. Dario Rahelić, dr. med. Vuk Vrhovac referentni je centar za dijabetes u odraslih Ministarstva zdravstva RH.

Kada govorimo o novom ravnatelju, riječ je o liječniku poznatom u Hrvatskoj i svijetu koji obnaša i funkciju predsjednika Hrvatskog dijabetološkog društva (nemojte miješati s našim dijabetičkim društvima, ovo je stručno društvo). Osim toga, član je Nacionalnog povjerenstva za dijabetes pri Ministarstvu zdravstva, vrlo je aktivan u Internacionalnoj dijabetičkoj federaciji (IDF) gdje je bio i član izvršnog odbora.

Fotografija nastala u Kanadi 2015. neposredno nakon izbora dr. Rahelića u izvršni odbor IDF-a, zajedno s našom Sandrom Bršec.

Dr. Rahelić do sada je obnašao dužnost pročelnika Zavoda za dijabetes u KB-u Dubrava koji je nedavno dobio priznanje kao „Centar izvrsnosti“ od strane Internacionalne dijabetičke federacije IDF.org.

U „aferi inzulini“ se, osim drugih dijabetologa, možda i najviše istaknuo eksplicitnim izjavama da su inzulini pogrešno referencirani i da se tako nešto treba odraditi usko u suradnji sa strukom. O tome možete čitati u članku Uvođenje doplate na inzuline.

okvir desno

Sudjelovao je i u inicijativi „Za život s manje boli“ o čemu možete čitati u članku „Dario Rahelić i Inicijativa za život s manje boli“.

isječak iz novina 24 sata

Nemjerljiv doprinos također je dao i prije četiri godine kada je na prijedlog Zagrebačkog dijabetičkog društva djeci s dijabetesom HZZO povisio broj trakica za krv na 2500 godišnje.

Nadamo se da će nastaviti rad na rastu i razvoju Vuka Vrhovca te da će usko surađivati sa svim dionicima „dijabetičke scene“ u Hrvatskoj, a posebno osobama s dijabetesom i njihovim udrugama. 🙂

Vijest je objavljena i na mrežnim stranicama KB-a Merkur − https://www.kb-merkur.hr/merkur-natjecaji-detaljno/izvjesce-po-javnom-natjecaju-od-0802-i-13022019.


Još iz kategorije Vijesti i Događanja: