Davor Skeledžija

PRAVA LibreLink aplikacija izlazi 15.9. u 21h u Hrvatskoj!

06/09/2022

Nakon što je ogroman interes izazvala objava o dostupnosti LibreLinkUP aplikacije, postalo je jasno da će se uskoro pojaviti i LibreLink glavom i bradom.

Abbott izdao svoju prvu mobitel aplikaciju za senzore u Hrvatskoj!

LibreLink aplikacija dolazi u četvrtak 15.9. u 21h.

Za početak, svi koji imate Android uređaje moći ćete otići u svoje dućane (engl. Store) i bez ikakvih problema i ograničenja skinuti LibreLink aplikaciju!

Ako ste u Sloveniji uživat ćete u slovenskom jeziku, a u Hrvatskoj – hrvatskom 😊

Podsjetimo za što služi LibreLink mobitel aplikacija

Njena je najvažnija funkcija da s mobitelom od kojeg se ne odvajate, možete skenirati Libre 1 senzor koji je također uvijek uz vas 😊.

Ali to nije sve:

1) čim vaše dijete ili cura/mama/supruga skeniraju svoj senzor s LibreLink aplikacijom, moći ćete na LibreLinkUP aplikaciji vidjeti njihovu razinu šećera

2) možete paralelno koristiti Libre čitač i LibreLink aplikaciju, no važno je da prvo skeniranje odradite s fizičkim čitačem (ako ga planirate paralelno koristiti)

3) podaci koje skenirate s LibreLink aplikacijom automatski se učitavaju na Internet i putem LibreView platforme im jednostavno može pristupiti vaš liječnik (ako mu to dozvolite)

4) LibreLink aplikacija povezana je s pametnim penom NovoPen Echo+ koji je u stanju sve vaše injekcije inzulina "predati" aplikaciji tako da na jednom mjestu imate razine glukoze i injekcije inzulina! Echo+ također očekujemo u Hrvatskoj na HZZO-ovoj listi!

Zaključak

Nakon što je prije 4 godine Libre senzor došao u Hrvatsku i na HZZO-ovu listu pomagala, konačno je dostupna i LibreLink aplikacija za mobitel! 😉

Ovime je Abbott zatvorio svoj „Libre digitalni eko-sustav“; ali ne samo sa senzorom, fizičkim čitačem i mobitelom. Tek sada osoba s dijabetesom ne mora činiti baš ništa kako bi naši podaci o kretanju glukoze automatski bili dostupni našim liječnicima za analizu i savjete o eventualnoj promjeni terapije. Naravno, ukoliko im mi to dopustimo.

Ako niste, učlanite se u FreeStyle Libre Hrvatska Facebook grupu gdje će se lansiranje aplikacije u četvrtak 15.9.2022. u 21h značajnije popratiti.

Sretno nam bilo.

 

Update: originalna LibreLink aplikacija je dostupna na ovom linku: Google Play Store

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: