Davor Skeledžija

Abbott izdao svoju prvu mobitel aplikaciju za senzore u Hrvatskoj!

25/08/2022

Ako se nalazite u Hrvatskoj ili Sloveniji, imate Android ili iPhone te odete u svoju trgovinu (engl. Store) – imat ćete što vidjeti 😊.

Ukucajte LibreLink i dobit ćete mogućnost instalacije besplatne aplikacije LibreLinkUP!

Što je to LibreLinkUP?

Riječ je o službenoj Abbottovoj aplikaciji namijenjenoj prvenstveno obitelji koja želi pratiti razinu glukoze osobe s dijabetesom! Svaki put kada vaše dijete skenira Libre senzor putem mobitel aplikacije LibreLink, ti se podaci prebacuju na internetski server (LibreView platforma za dijabetologe) i odmah su dostupni roditeljima na LibreLinkUP mobitel aplikaciji.

Da, istina je: bez LibreLink aplikacije, LibreLinkUP za mame nema smisla.

Zašto još nema ključne LibreLink aplikacije?

Ne, nije došlo do pogreške. Redoslijed puštanja, ali i nadogradnje Abbottovih aplikacija u pojedinim državama iznimno su opsežni i detaljno planirani.  Kada je koja aplikacija nadograđena, ona se pušta u postojećim zemljama, ali i novim pridošlicama. Mi smo među pridošlicama, a čim se i LibreLink nadogradi – i on će biti dostupan u Hrvatskoj kao i Sloveniji!

Ponovimo 5 razloga zašto je uopće LibreLink aplikacija tako super:

1) Puna torba dijabetesa!

Libre korisnici na inzulinskoj pumpi ili penovima zbog dijabetesa uz sebe stalno moraju imati brojne stvari (pumpu, pen, dextrozu, Libre čitač, koju trakicu za krv…) Izvrsno bi bilo da barem Libre čitač mogu ostaviti u ladici s čarapama ili pored kreveta.

2) Backup i sigurnost!

Libre senzori paralelno se mogu očitavati s Libre čitačem i LibreLink mobilnom aplikacijom. Dakle, startate senzor s čitačem, potom odradite sken s  mobitel aplikacijom i mirni ste. Ako vam se bilo koji od ta dva uređaja pokvari ili ga izgubite – imate rezervni način skeniranja glukoze!

3) LibreLinkUp aplikacija za mamu i tatu 😊

LibreLink aplikacija ima i svoju manje poznatu sestru, aplikaciju pod nazivom „LibreLink Up“. Svaki put kada vaše dijete skenira senzor svojom LibreLink aplikacijom, zabrinuta mama će na svom mobitelu na drugom kraju sobe, grada ili zemaljske kugle također moći vidjeti razinu glukoze i mnoge druge informacije!

4) Internetska aplikacija za dijabetologe – LibreView!

Zahvaljujući vrlo preglednom sučelju u čiji je razvoj Abbott uložio milijune dolara, dijabetolog može vidjeti prosječni šećer, njegova kretanja ujutro, u podne, navečer, u sekundi uočiti neželjene uzorke kao što su učestale hipoglikemije noću i još puno toga.

5) Pametni penovi za davanje inzulina i objedinjeni dnevnik samokontrole!

Na stranicama ovog portala bilo je riječi o NovoNordisk Echo+ penu. Riječ je o pametnom penu s ogromnom memorijom koji bilježi kada ste i koliko inzulina uzeli. Taj Echo+ pen trebao bi uskoro doći u Hrvatsku na HZZO-ovu listu uz sitnu doplatu. Ovaj pametni Echo+ pen bit će moguće povezati na LibreLink aplikaciju!

Zaključak

Dolaskom LibreLink aplikacije i njenom neslužbenom najavom već smo se bavili u članku:

Dolazi li Libre mobilna aplikacija u Hrvatsku?!

Nakon što smo na hrvatskoj ambalaži Libre senzora primijetili oznaku: „Za uporabu s aplikacijom FreeStyle LibreLink!“, dolazak LibreLinkUp aplikacije, nov je i vrlo konkretan dokaz da se dobre stvari događaju i da dolazi LibreLink!

Pratite daljnji razvoj situacije 🙃

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: