Davor Skeledžija

Na Sljemenu održano Prvo svjetsko prvenstvo u „najozbiljnijem“ balansiranju plavih balona!

23/05/2022

Ovom neobičnom i zanimljivom prvenstvu u prilog ide činjenica da su natjecatelji za pobjedu trebali skakutati na jednoj nozi, oduprijeti se nasmijavanju drugih sudionika i pritom balansirati plavim balonom! Samo je nekolicina uspješno odradila ovaj zahtjevan zadatak, a o našem pobjedniku i njegovoj tituli Prvog svjetskog „najozbiljnijeg“ balansera plavog balona više ćete saznati kasnije.

Cura lijevo nije imala šanse za pobjedu

Cura lijevo nije imala šanse za pobjedu

Ali to nije sve! Ekipa s prijašnjim Medtronic pumpama iskoristila je priliku i saznala sve što je trebala od, sada već iskusnih, korisnika Medtronic 780G pumpe. Pred „našima“ je velika odluka – uskoro će imati priliku odabrati NOVU pumpu s kojom će se družiti niz godina. Hoće li se odlučiti za onu bez doplate koja ih čuva od hipoglikemije ili za onu s doplatom od 9.100 kuna koja pegla visoke i niske šećere – pitanje je sad!

SAP – naš robotski anđeo (640G pumpa i rtCGMS u djeteta)

Ovo naše druženje obilježio je dosad neviđen trenutak – nismo imali klasično predavanje ni prezentaciju! Zainteresirani sudionici mogli su iz prve ruke saznati sve što ih je zanimalo o inzulinskim pumpama, pa za predavanjima, koja su se inače održavala u prostorijama društva, ovoga puta nije bilo potrebe.

Proizvođač Medtronic i distributer Mediligo pridružili su se avanturi zajedno sa svojim zaposlenicima s dijabetesom i 780G inzulinskim pumpama. Osim njih, tu su bili još i Ines Jakopanec te nekoliko iskusnih 780G korisnika pumpe.

Pobjednik svjetskog prvenstva u balansiranju plavim balonom – Mario Žitnik!

Netko bi mogao pomisliti kako je prvenstvo namješteno jer je naš pobjednik Mario Žitnik upravo nedavno postao korisnik 780G pumpe - ali nije. Žiri je bio vrlo oštar i nepotkupljiv: Ana Špoljarić, Ines Jakopanec, Hrvoje Šoprek i gost iznenađenja Davor Skeledžija jednoglasno su donijeli odluku!

Mršav, lijep i spretan – Mario Žitnik – pobjednik svjetskog prvenstva!

Mršav, lijep i spretan – Mario Žitnik – pobjednik svjetskog prvenstva!

Zaključak

Niti jedno događanje Zagrebačkog dijabetičkog društva ne može proći bez ukusne i vrhunski pripremljene hrane nutricionistice Tihane Šadek. Ovoga puta, sudionici su uživali u curry piletini, tuni, raznim salatama, bezglutenskih tortiljama i Coca-Coli Zero.

Okrijepili smo se, osvježili te dobili i Prvog svjetskog prvaka u „najozbiljnijem“ balansiranju plavim balonom i saznali sve što nas je zanimalo o najnovijim inzulinskim pumpama - na zelenom brdu iznad Zagreba.

Ne, sunčanu nedjelju nismo mogli bolje provesti! 😊

p.s. hvala ekipi iz Medtronica, Mediliga i Equestrisa na podršci Zagrebačkom dijabetičkom društvu u organizaciji ovog događanja

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: