I napredna slavonska dijabetologinja na Data4Diabetes meetup!

Vi koji niste iz Slavonije možda niste nikada čuli za Ines Bilić Ćurčić. Ali, ako pogledate video dolje, odmah ćete zaključiti da je, ne samo napredna, već da zna zanimljivo govoriti i to s onim pooooznatim slavonskim naglaskom. 😉

Zašto je doktorica Ines napredna?
Prosječni hrvatski dijabetolozi pojma nemaju koliko je važno u prehrani osoba s dijabetesom smanjiti količine ugljikohidrata. To bi se čak moglo donekle opravdati činjenicom da je riječ o liječnicima; da ih je prehrana toliko zanimala, ne bi završili medicinu. No, problem je u tome što mnogi aktivno zagovaraju prehranu bogatu ugljikohidratima (šećerima) jer su ih tako davno naučili i sada ne znaju bolje. Kakve posljedice takva prehrana ima na osobe s dijabetesom – može se nazrijeti i u članku: HZJZ: Dijabetičari umiru JOŠ više.

Srećom takve stavove nema i Ines Bilić Ćurčić! :)

Za početak, pogledajte video koji traje samo šest i pol minuta:

Pa tako ona u gornjoj izjavi za Dijabetes.net eksplicitno kaže da te stare preporuke ne vrijede, što nije njezina izmišljotina, nego stav vodeće svjetske organizacije American Diabetes Association.

Doktorica Ines Bilić Ćurčić će na Data4Diabetes govoriti o LibreViewu – naprednom korištenju Librea
Ako ne znate, to je ono kada Libre spojite onim žutim USB kablom na računalo pa onda putem interneta vi i vaš dijabetolog možete raditi napredne analize kretanja vaših šećera. Na osnovu rezultata takvih analiza puno je lakše raditi pametne izmjene u inzulinskoj terapiji, smanjiti šanse za redovne hipoglikemije i slično.

Naravno, takve analize bi bile puno jednostavnije da u Hrvatskoj imamo LibreLink aplikaciju za mobitel jer bi podaci automatski završavali u LibreView-u. No, postoji mogućnost da će nam se Abbott jednom smilovati i na tom polju i pusti nam App.

Virtualno predavanje osječke doktorice Ines pod nazivom „FreeStyle Libre sustav i telemedicina” na Data4Diabetes planirano je za 1.10. u 11 h.

Data4Diabetes meetup je sutra! Detalji o tome kako se prijaviti u nastavku:

Pozvani ste na Data4Diabetes MeetUp!


Još iz kategorije Izdvojeno: