Davor Skeledžija

MiaoMiao 2 – prvi test novog adaptera za Libre!

08/09/2019

MiaoMiao je mali uređaj na baterije koji vaš Libre CGMS pretvara u punokrvni rtCGMS s alarmima. Funkcionira tako da se prilijepi ili „zakvači“ na Libre senzor te potom putem NFC-a „krade“ Libreu podatke o vašoj razini glukoze i Bluetoothom ih prosljeđuje na vaš mobitel. Kako to točno funkcionira možete pročitati u ovom članku Ivice Šurana na portalu MojLibre.com.

Prošli MiaoMiao 1 brzo se nametnuo kao kvalitetniji uređaj s većom stabilnošću i dometom od konkurencije, stoga je vrlo interesantno vidjeti što su novo Kinezi smislili za MiaoMiao 2.

Lijevo MiaoMiao2, desno MiaoMiao1

Lijevo MiaoMiao 1, desno MiaoMiao 2

Letimičnim pogledom na sliku lako je zaključiti da je postavljeni MM 2 elegantniji i tanji od MM 1. NFC antena na MM 2 sada u potpunosti pokriva Libre senzor, što garantira još pouzdanija očitanja.

Tomato APP – službena aplikacija za MiaoMiao
MiaoMiao nije službeno podržan od strane Abbotta, ali ima svoju službenu aplikaciju „Tomato App“ koju je, za razliku od Abbottove LibreLink aplikacije, moguće jednostavno instalirati i u Hrvatskoj putem trgovina aplikacijama Google Play ili App Store.

http://tomato.cool/

http://tomato.cool/

Na našem testiranju se Tomato APP pokazala iznimno jednostavnom i stabilnom, no u 2-3 navrata je pokazala značajno različite razine glukoze od krvi i klasičnog Libre CGM čitača. Naši su rezultati proslijeđeni na analizu direktno proizvođaču kako bi se cijela priča još poboljšala. Postoji besplatna verzija Tomata koja uključuje najvažnije stvari: kalibraciju, alarme, podršku za pametne satove, itd. Premium verzija koja košta 5 $/mj. i dodatno uključuje: udaljeno praćenje, NightScout, napredne analize, prostor na internetu za pohranu podataka, itd.

MiaoMiao 2 je sada kompatibilan s xDrip-om! 🙂
Cijeli ovaj osvrt čekao je baš ovu funkcionalnost. I da – MiaoMiao 2 sada uredno radi s xDrip+ aplikacijom! Naravno, potrebno je instalirati najnoviju, tzv. night verziju xDrip-a s ove adrese (10. 9. 2019.) i potrebno je xDrip podesiti sukladno ovim jednostavnim YouTube uputama.

Kako smo testirali MiaoMiao 2?
MiaoMiao 2 je nosila Tara i to na nepodržanom mjestu – „iznad guze“ :), dok Abbott najviše „voli“ stražnju stranu nadlaktice. Mislim da će vam biti zanimljivije njezine fotke nego moje, stoga evo kako to izgleda u stvarnom životu:

Ako vas MiaoMiao podsjeća na USS Voyager iz Zvjezdanih staza – niste jedini

Ako vas MiaoMiao podsjeća na USS Voyager iz Zvjezdanih staza – niste jedini

Rezultati testiranja MiaoMiao 2
Domet MM 2 usporediv je s MM 1, Bluetooth veza se pokazala vrlo stabilnom s testiranim Xiaomi Mi 9 mobitelom, tako da unaprijeđenu tipku za resetiranje MM 2 uopće nije bilo potrebno koristiti. Baterija je uistinu izdržala deklariranih dva tjedna korištenja, što je prikladno kompatibilno s trajanjem Libre senzora. xDrip se pokazao, očekivano, kao pouzdan i precizan.

Ključne informacije – MiaoMiao 2:

  • jedno punjenje baterije traje minimalno 14 dana,
  • uz MM 2 dolazi 80 naljepnica te USB kabel za punjenje,
  • dolazi i posebna narukvica s kojom se MM 2 stegne na Libre senzor tako da možete birati između male, za djecu i velike, za odrasle,
  • MM 2 je kompatibilan i s najpoznatijim aplikacijama xDrip, Spike i Glimp,
  • vodootpornost po IP67 standardu (do 30 minuta, maksimalno 1 m dubine),
  • tipka za hardverski reset uređaja se sada, vrlo prikladno, nalazi naprijed,
  • garancija je godinu dana, a težina 6 grama,
  • proizvođač tvrdi da je Bluetooth još stabilniji od MM 1 te su se u slučaju testiranog Xiaomi Mi 9 mobitela tvrdnje pokazale istinitima, a i sve je više svjedočanstava na internetu o iznimnoj stabilnosti,
  • MM 2 je kompatibilan i s Libre 1 i Libre 2 senzorima uz Tomato i xDrip aplikaciju. Još ne radi s američkim senzorima koji traju 14 dana.

 

U kutiji dolazi: MM2, punjač, naljepnice i traka za nošenje!

U kutiji dolazi: MM 2, punjač, naljepnice i traka za nošenje!

Ograda 1: Prvi u Hrvatskoj smo MiaoMiao 2 dobili na testiranje od strane njihovog službenog slovenskog distributera www.miaomiao.eu. Oni su bili jedan od pokrovitelja Tehnološke večeri održane ove godine u Zagrebu i na tome im veliko hvala. MM 2 možete naručiti u slovenskoj internetskoj trgovini Miaomiao.EU po cijeni od 1.370 kn te pri isporuci u Hrvatsku nećete imati problema s PDV-om i carinom, kao ni dodatnom poštarinom jer je uključena u cijenu. Oduševiti će vas i informacija da je očekivano vrijeme isporuke iz Slovenije u Hrvatsku samo 1-2 dana. 🙂

Ograda 2: Ovaj uređaj nije službeno podržan od tvrtke Abbott koja je proizvela FreeStyle Libre.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: