MiaoMiao 2 – prvi test novog adaptera za Libre!

MiaoMiao je mali uređaj na baterije koji vaš Libre CGMS pretvara u punokrvni rtCGMS s alarmima. Funkcionira tako da se prilijepi ili „zakvači“ na Libre senzor te potom putem NFC-a „krade“ Libreu podatke o vašoj razini glukoze i Bluetoothom ih prosljeđuje na vaš mobitel. Kako to točno funkcionira možete pročitati u ovom članku Ivice Šurana na portalu MojLibre.com.

Prošli MiaoMiao 1 brzo se nametnuo kao kvalitetniji uređaj s većom stabilnošću i dometom od konkurencije, stoga je vrlo interesantno vidjeti što su novo Kinezi smislili za MiaoMiao 2.

Lijevo MiaoMiao2, desno MiaoMiao1
Lijevo MiaoMiao 1, desno MiaoMiao 2

Letimičnim pogledom na sliku lako je zaključiti da je postavljeni MM 2 elegantniji i tanji od MM 1. NFC antena na MM 2 sada u potpunosti pokriva Libre senzor, što garantira još pouzdanija očitanja.

Tomato APP – službena aplikacija za MiaoMiao
MiaoMiao nije službeno podržan od strane Abbotta, ali ima svoju službenu aplikaciju „Tomato App“ koju je, za razliku od Abbottove LibreLink aplikacije, moguće jednostavno instalirati i u Hrvatskoj putem trgovina aplikacijama Google Play ili App Store.

http://tomato.cool/
http://tomato.cool/

Na našem testiranju se Tomato APP pokazala iznimno jednostavnom i stabilnom, no u 2-3 navrata je pokazala značajno različite razine glukoze od krvi i klasičnog Libre CGM čitača. Naši su rezultati proslijeđeni na analizu direktno proizvođaču kako bi se cijela priča još poboljšala. Postoji besplatna verzija Tomata koja uključuje najvažnije stvari: kalibraciju, alarme, podršku za pametne satove, itd. Premium verzija koja košta 5 $/mj. i dodatno uključuje: udaljeno praćenje, NightScout, napredne analize, prostor na internetu za pohranu podataka, itd.

MiaoMiao 2 je sada kompatibilan s xDrip-om! 🙂
Cijeli ovaj osvrt čekao je baš ovu funkcionalnost. I da – MiaoMiao 2 sada uredno radi s xDrip+ aplikacijom! Naravno, potrebno je instalirati najnoviju, tzv. night verziju xDrip-a s ove adrese (10. 9. 2019.) i potrebno je xDrip podesiti sukladno ovim jednostavnim YouTube uputama.

Kako smo testirali MiaoMiao 2?
MiaoMiao 2 je nosila Tara i to na nepodržanom mjestu – „iznad guze“ :), dok Abbott najviše „voli“ stražnju stranu nadlaktice. Mislim da će vam biti zanimljivije njezine fotke nego moje, stoga evo kako to izgleda u stvarnom životu:

Ako vas MiaoMiao podsjeća na USS Voyager iz Zvjezdanih staza – niste jedini
Ako vas MiaoMiao podsjeća na USS Voyager iz Zvjezdanih staza – niste jedini

Rezultati testiranja MiaoMiao 2
Domet MM 2 usporediv je s MM 1, Bluetooth veza se pokazala vrlo stabilnom s testiranim Xiaomi Mi 9 mobitelom, tako da unaprijeđenu tipku za resetiranje MM 2 uopće nije bilo potrebno koristiti. Baterija je uistinu izdržala deklariranih dva tjedna korištenja, što je prikladno kompatibilno s trajanjem Libre senzora. xDrip se pokazao, očekivano, kao pouzdan i precizan.

Ključne informacije – MiaoMiao 2:

  • jedno punjenje baterije traje minimalno 14 dana,
  • uz MM 2 dolazi 80 naljepnica te USB kabel za punjenje,
  • dolazi i posebna narukvica s kojom se MM 2 stegne na Libre senzor tako da možete birati između male, za djecu i velike, za odrasle,
  • MM 2 je kompatibilan i s najpoznatijim aplikacijama xDrip, Spike i Glimp,
  • vodootpornost po IP67 standardu (do 30 minuta, maksimalno 1 m dubine),
  • tipka za hardverski reset uređaja se sada, vrlo prikladno, nalazi naprijed,
  • garancija je godinu dana, a težina 6 grama,
  • proizvođač tvrdi da je Bluetooth još stabilniji od MM 1 te su se u slučaju testiranog Xiaomi Mi 9 mobitela tvrdnje pokazale istinitima, a i sve je više svjedočanstava na internetu o iznimnoj stabilnosti,
  • MM 2 je kompatibilan i s Libre 1 i Libre 2 senzorima uz Tomato i xDrip aplikaciju. Još ne radi s američkim senzorima koji traju 14 dana.

 

U kutiji dolazi: MM2, punjač, naljepnice i traka za nošenje!
U kutiji dolazi: MM 2, punjač, naljepnice i traka za nošenje!

Ograda 1: Prvi u Hrvatskoj smo MiaoMiao 2 dobili na testiranje od strane njihovog službenog slovenskog distributera www.miaomiao.eu. Oni su bili jedan od pokrovitelja Tehnološke večeri održane ove godine u Zagrebu i na tome im veliko hvala. MM 2 možete naručiti u slovenskoj internetskoj trgovini Miaomiao.EU po cijeni od 1.370 kn te pri isporuci u Hrvatsku nećete imati problema s PDV-om i carinom, kao ni dodatnom poštarinom jer je uključena u cijenu. Oduševiti će vas i informacija da je očekivano vrijeme isporuke iz Slovenije u Hrvatsku samo 1-2 dana. 🙂

Ograda 2: Ovaj uređaj nije službeno podržan od tvrtke Abbott koja je proizvela FreeStyle Libre.


Još iz kategorije CGMS/FGMS: