Gost autor

Dobio sam novu mylife YpsoPump inzulinsku pumpu

29/08/2022

Nisam do sada imao nikakva iskustva sa pumpama, ali evo mog malog osvrta 😀

Pumpa je mala i nosi se prikvačena za hlače ili u džepu. To može predstavljati problem za one koji se više kreću jer može iskočiti sa pojasa i objesiti se o kateter. Srećom kanile i flaster odlično drže i pumpa se ne odvaja. Imamo mekane igle i igle od nehrđajučeg čelika na izbor, a možemo birati i kanile različite dužine.

Inzulinskom pumpom se vrlo lako upravlja, isključivo putem ekrana (display) na samoj pumpi. Ima samo jedan gumb za uključenje ekrana koji ujedno može poslužiti onima koji bi željeli davali doze inzulina bez gledanja u ekran. Nije moguće slučajno dati inzulin zbog originalne zaštite.

Na pametni telefon je moguće instalirati mylife App aplikaciju s kojom je moguće pregledati gotovo sve postavke inzulinske pumpe te prenijeti podatke u ''oblak'' (cloud servis) kako bi im dijabetolog mogao po potrebi pristupiti.

Programski mi se ova inzulinska pumpa čini odlično i jednostavno koncipirana pa sa njom nije teško upravljati. Bazalna isporuka inzulina ide u postotcima, dok bolus ima tri različita načina doziranja: jednokratno, kontinuirano kroz neko razdoblje i kombinacija prethodna dva slučaja. Na pumpi to ovako izgleda:

Još jedna velika prednost ove pumpe što su spremnici za inzulin izrađeni od stakla, pa punjenje može trajati 7 dana bez promjene, naravno ako trošite vrlo malo inzulina. Osim toga, inzulin u više spremnika možete napuniti jednom tjedno ili mjesečno te ih spremiti u frižider, a postoji i zgodan zaštitni koferčić za držati napunjene rezervoare na putu ili za redovnu upotrebu.

U tom slučaju je promjena rezervoara vrlo elegantna, jednostavna i brza. Uz myLife YpsoPump Orbitsoft ili mylife YpsoPump Orbitmicro katetere se dobije i elegantan „aparatić“ za gotovo bezbolno postavljanje na kožu koji je odličan i uvelike olakšava život s myLife YpsoPump pumpom.

Autor teksta Brane Odić


Još iz kategorije Inzulini: