U obiteljskom kampu službeno predstavljena Medtrum pumpa bez katetera

Prvi osvrt na Medtrum A7+ inzulinsku pumpu bez katetera i s povezanim senzorima ste mogli pročitati na ovom portalu:

Prva inzulinska pumpa bez katetera u Hrvatskoj!

Nakon toga smo objavili da za „ovu pumpu uskoro više neće biti potrebna pumpa“ 😊. Točnije patch-evima koji se lijepe na kožu kao i senzorom će upravljati mobitel koji ionako uvijek imate uz sebe:

Medtrum – inzulinska pumpa i senzor na mobitelu!

Kako bi ova priča bila zaokružena, u sklopu eKampa Zagrebačkog dijabetičkog društva je dr. Mladen Gregurević održao vrhunsku prezentaciju Medtrum A7+ sustava. Ako više volite pokretnu sliku, svakako pogledajte video koji traje 50 minuta. Nakon što je završila Powerpoint prezentacija dr. Grgurević je zgrabio i samu PDM upravljačku jedinicu te patch s inzulinom koji se lijepi na kožu, tako da možete dobiti odličan osjećaj o veličini i obliku:

U najkraćim crtama o Medtrum A7 sustavu:

  • Sastoji se od upravljačke jedinice koji izgleda kao mali mobitel, spremnika koji se lijepi na kožu i senzora. Sve je bežično
  • Ovaj sustav, kao i Medtronic 640G, zna prekinuti isporuku inzulina prije hipoglikemije
  • Ne znamo točno kad i kako će ovaj sustav biti dostupan, ali uskoro. Tome u prilog govori i službena prezentacija dr. Grgurevića
  • Možemo biti sigurni da će HZZO pokriti neophodne senzore za cijelu godinu. Zašto? Zato što su ustvari već pokriveni (hvala HZZO). Riječ je o S7, a nova generacija uskoro dolazi i jednako će koštat’ pa je sasvim realno očekivati da neće biti problema.
  • U jednom trenutku će ovim sustavom biti moguće upravljati i sa mobitela (bez PDM-a, tko želi). Dakle, inicijalni trošak ovog sustava će biti značajno smanjen!

Zastupnik Bauerfeind je naglasio da ćemo ove godine imati kompletan sustav u slobodnoj prodaji ili barem precizne informacije kada će biti dostupan. Sljedeći korak je prijava na nacionalni tender HZZO-a koji provodi KBC Zagreb (Rebro). Uz malo sreće, novi tender će se dogoditi u prvoj polovici sljedeće godine.

Zaključak
Iako to neće biti nimalo jednostavno s obzirom na katastrofu zvanu koronavirus, ne smijemo posustati. Od svih udruga, involviranih dijabetologa i distributera inzulinskih pumpi u Republici Hrvatskoj je potreban maksimalni angažman da inzulinske pumpe dođu na listu pomagala HZZO-a.

Sretno nam bilo


Još iz kategorije Advocacy:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com