Mijenjam Iglu

Video – sve o uzimanju inzulina!

01/04/2021

Pripadam starijoj generaciji koja pamti kako su nas roditelji lovili po sobi noseći staklenu špricu s iglom dužine par centimetara u namjeri da nam uštrcaju inzulin. Ja sam imala sreće: majka mi je bila medicinska sestra iz Yorkshirea pa recimo da je imala razuman pristup 😊

Od tih dana stvari su se nevjerojatno promijenile te su osobe s dijabetesom u mogućnosti injicirati inzulin iglama dužine od samo 5 mm s kojima je ubod gotovo bezbolan.

BD sponzorira kampanju #mijenjamiglu kako bi podijelio korisne informacije o tome što je tvrtka naučila o tehnikama ubrizgavanja inzulina tijekom više desetljeća tijekom kojih pomaže pacijentima s dijabetesom i zdravstvenim djelatnicima koji brinu o njima.

Nadam se da su vam informacije zanimljive kao i meni dok sam istraživala ovu iznimnu temu.
Sue Marshall
Urednica magazina Desang

Kako uzimati inzulin tako da skoro uopće ne boli, kako čuvati inzulin i igle te mnoge druge korisne informacije potražite u ovom videu u potpunosti prevedenom na hrvatski jezik.

Mijenjam Iglu
Kampanjom #mijenjamiglu vas želimo potaknuti na redovitije mijenjanje igle na vašim inzulinskim pen-ovima. Redovno mijenjanje igle osim što smanjuje bol i neugodu koju donose injekcije, minimalizira šanse za različite infekcije. Kampanju donosimo u suradnji s tvrtkom BD, jednom od najuglednijih proizvođača igala za inzulinske penove, a možete ju pratiti i putem stranice mijenjamIglu.com.

Još iz kategorije Inzulini: