Davor Skeledžija

U Britaniji problemi s isporukom NovoRapida, u Hrvatskoj je sve u redu!

21/07/2022

Prilično je odjeknuo članak objavljen na portalu diabetes.co.uk da su mnoge osobe s dijabetesom ostale bez staklenih ampula NovoRapid inzulina (engl. refill cartridges).

Oglasio se i Novo Nordisk UK potvrdivši probleme te je izvijestio da je nedostatak NovoRapida nastao zbog „nepredviđenog kašnjenja u isporuci sljedeće narudžbe ovog lijeka“. Također su dodali da postoje alternative o kojima pacijenti mogu razgovarati sa svojim liječnicima.

Ima li dovoljno inzulina u Hrvatskoj?

Neslužbeno je iz Novo Nordisk Hrvatska moguće doznati da u Hrvatskoj nemaju nikakvih problema sa dostupnošću spomenutog inzulina, niti probleme očekuju. Isporuka Sanofi i Lilly inzulina je također neupitna u Lijepoj našoj.

Nekoliko ljekarni je potpunosti potvrdilo ovu priču, pa ako ste na Internetu naletjeli na ove ili slične informacije, znajte da se odnose samo na Veliku Britaniju.

Sretno nam bilo.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Inzulini: