Što se događa s Dexcom garancijom u Hrvatskoj?

Kao što znamo, u Hrvatskoj je skoro 5 godina prisutan Abbott Libre i prava na ostvarivanje jamstva na senzore i čitač su prilično nevjerojatna. Ukratko, postoje svjedočanstva da priznaju garancijske zamjene za ono što mnogi od nas ne bi priznali ni  sami sebi.

S druge strane, činjenica je da je riječ o opremi koju bi pacijenti trebali/mogli nositi dugi niz godina pa je vjerojatno netko mudro procijenio da je jako važno da korisnik bude to zadovoljniji. Ipak je riječ o dugoročnom odnosu te je stoga „poslovno isplativo“ korisniku priznati pravo na garancijsku zamjenu čak i ako/kad iskreno prizna da mu je čitač pao u more ili je senzor zakvačio o vrata frižidera.

S druge strane, na popularnoj Facebook grupi „Dexcom Hrvatska“ u koju se slobodno učlanite, se svojedobno pojavio prilično zanimljiv mail od Dexcom podrške..

Krenimo od dobroga

U mailu se nalazi odličan savjet koji je i meni jako puno pomogao, a ustvari se odnosi na sve senzore: „Dexcom predlaže da pričekate najmanje 12 do 24 sata da odete pod tuš nakon nanošenja senzora“. I stvarno, svaki senzor koji sam probao, pa čak i najskuplje samoljepljive trake su neusporedivo bolje držale ukoliko sam lijepljenje odradio navećer, a tek drugi dan išao na kupanje.

A sad o „uvjetima jamstva“ za Dexcom ONE opremu

3 zamjenska senzora u 90 dana

 „Dexcom ne nudi zamjenu senzora iz razloga koji nisu kvar samog senzora, kao što je radnja korisnika ili rezultat vanjskog uzroka nakon što je proizvod isporučen korisniku, korisnici će biti ograničeni na tri zamjenska senzora u jednom tekuće razdoblje od 90 dana.“

Ova izjava nije najjasnija stoga smo tražili dodatno pojašnjenje od Dexcoma. Pojašnjenje glasi: imate pravo na maksimalno 3 senzora u 3 mjeseca ukoliko Vam ih dijete iščupa s ruke ili ih odvalite o vrata frižidera. Ali u slučaju da dobijete neispravnu seriju ili Vam neki senzor prestane sam od sebe raditi – imate pravo na punu garanciju neovisno o broju neispravnih senzora koje vam je Dexcom tj. Medilab ONE isporučio!

Garancija na rad senzora 7 umjesto 10 dana

„Osim toga, korisnici će morati kupiti zamjenske senzore, nećemo osigurati zamjenu nakon 7 dana korištenja jer je proizvod uglavnom radio prema očekivanjima.“

Drugim riječima, u mailu stoji da za senzor koji službeno traje do 10 dana; na osnovu čijeg trajanja je sklopljen i ugovor sa HZZO-om o godišnjim količinama – ustvari ima garanciju od 7 dana.

Obratili smo se Dexcom-u i dobili odgovor! 😊

Službeni odgovor od Dexcom-a preveden na Hrvatski glasi ovako:

„Dexcom ima politiku zamjene za naše senzore i odašiljače kada dođe do kvara proizvoda zbog problema u proizvodnji tijekom očekivanog vremena upotrebe potrošnog materijala.“

Dakle, ukoliko senzor službeno traje do 10 dana (a traje), garancija na taj senzor ukoliko je riječ „o kvaru proizvoda“ iznosi do 10 dana! Ne 6, ne 7, ne 8, nego do 10 dana. To stoji u službenom mailu iz Dexcoma.

Što sad?

Prema informacijama od korisnika koji uistinu vole i koriste Dexcom sustave, ponekad dio osoblja Dexcom tehničke podrške ne postupa u skladu s gore iznesenim. Moguće je i da dolazi do nesporazuma jer u korisničkoj podršci Dexcoma (kao i Abbotta) na žalost ne rade osobe koje aktivno govore Hrvatski jezik.

Stoga, ukoliko imate iskustvo koje nije u skladu sa očekivanjima, pozvani ste da se javite službenom distributeru za Dexcom ONE za Hrvatsku – tvrtki Medilab ONE. Na mail [email protected] pošaljite što više informacija o problemu koji ste imali vezano za garancijsku zamjenu, a svakako uključite informaciju s kojeg ste broja zvali Dexcom podršku, datum i vrijeme te kako ste se točno predstavili.

Postoji najbolja volja da korisnici Dexcom ONE sustava u Republici Hrvatskoj budu zadovoljni kompletnom uslugom.

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije Advocacy:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com