Davor Skeledžija

Što se događa s Dexcom garancijom u Hrvatskoj?

07/01/2024

Garancija na senzore za kontinuirano mjerenje vrlo je osjetljiva stvar. Riječ je o opremi koju bi pacijenti trebali/mogli nositi dugi niz godina pa je vjerojatno netko mudro procijenio da je jako važno da korisnik bude što zadovoljniji. Ipak je riječ o dugoročnom odnosu te je stoga „poslovno isplativo“ korisniku priznati pravo na garancijsku zamjenu čak i ako iskreno prizna da mu je čitač pao u more ili je senzorom okrznuo vrata frižidera.

Na popularnoj Facebook grupi „Dexcom Hrvatska“ u koju se slobodno učlanite, svojedobno se pojavio prilično neobičan mail Dexcomove podrške...

„Uvjeti jamstva“ za Dexcom ONE opremu

U mailu vezano za broj senzora na koje je moguće ostvariti zamjenu pisalo je najviše 3 zamjenska senzora u 90 dana:

 Dexcom ne nudi zamjenu senzora iz razloga koji nisu kvar samog senzora, kao što je radnja korisnika ili rezultat vanjskog uzroka nakon što je proizvod isporučen korisniku, korisnici će biti ograničeni na tri zamjenska senzora u jednom tekućem razdoblju od 90 dana.

Nadodajmo da su se pojavila svjedočanstva o tome da je Dexcomova tehnička podrška sve kvarove na senzorima ovako tretirala. Dakle, ako ste dobili 4 neispravna senzora u 3 mjeseca, za četvrti niste imali pravo ostvariti reklamacijsku zamjenu.

Garancija na rad senzora 7 umjesto 10 dana:

Osim toga, korisnici će morati kupiti zamjenske senzore, nećemo osigurati zamjenu nakon 7 dana korištenja jer je proizvod uglavnom radio prema očekivanjima.

Preneseno, u mailu stoji da za senzor koji službeno traje do 10 dana - ustvari imamo garanciju od 7 dana. Tu je još i činjenica da je sa HZZO-om sklopljen ugovor o godišnjim količinama na osnovu trajanja senzora od 10 dana, a ne do 7 dana.

A sada dobre vijesti

Nemoguće je da su sva svjedočanstva o Dexcomovoj podršci na internetu bila lažna, a i šanse da je netko falsificirao mail nisu velike, stoga je distributer Dexcoma u Hrvatskoj, tvrtka Medilab ONE sa svojim principalom dogovorio poboljšanja:

I dalje za svoje garancijske zahtjeve zovete Dexcom "hotline" 0800 200 440, ali u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili nesporazuma, bit ćete zamoljeni da se javite lokalnom Dexcom distributeru - Tvrtki Medilab ONE na 01/2358-000 ili [email protected].

Na spomenuti mail pošaljite što više informacija o problemu koji ste imali ili im to objasnite telefonski.

Postoji najbolja volja da korisnici Dexcom ONE sustava u Republici Hrvatskoj budu zadovoljni kompletnom uslugom sukladno pozitivnoj trgovačkoj praksi i zakonima RH. Drugim riječima, senzor za koji proizvođač tvrdi da traje do 10 dana imat će i garanciju do 10 dana i za svaki neispravni senzor ili transmiter - dobit ćete novi. Naravno, probajte i vi biti fer pa ako vam se često događa da sa senzorima na ruci zakvačite štok vrata ili frižidera - preuzmite odgovornost za njih.

Sretno nam bilo 🙂

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: