Davor Skeledžija

Vuk Vrhovac objavio rat listama čekanja – iskoristite ga!

29/10/2019

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, u brojnim je medijima (24 sata i prilog Jutarnji) osvanula informacija da su na Vuku Vrhovcu osigurani dodatni termini za sve moguće „dijabetičke preglede“ – iskoristite ih!

Ako ovu priliku ne iskoristite – teško ćete se moći žaliti da imate dijabetes u Zagrebu i okolici te da dugo čekate na pregled kod dijabetologa, oftalmologa, ultrazvuk i slično. Da ne govorimo da pola Hrvatske također dolazi u Zagreb.

Pa kaže:

Povodom Međunarodnog dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenog, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac KB-a Merkur omogućit će dodatne termine za preglede osoba sa šećernom bolešću, UZV štitnjače, UZV srca, ergometriju, EMNG, doppler karotida, AB index, doppler perifernih arterija, OCT i fotofundus.

Pregledi se mogu obaviti u tjednu od 11. do 15. studenog 2019. godine, u posebnim terminima, s tim da se pacijenti za njih trebaju naručiti preko Središnjeg sustava za naručivanje.

Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, kao referentni centar za šećernu bolest Ministarstva zdravstva, želi omogućiti sveobuhvatnu skrb i veću dostupnost specijalističkih pregleda i pretraga za procjenu kroničnih komplikacija oboljelima od šećerne bolesti.

Vuk Vrhovec

Vuk Vrhovac

Kako to izgleda u praksi – nevjerojatno jednostavno i efikasno
Trebate što prije otići kod svog izabranog liječnika obiteljske medicine koji će u informatičkom sustavu pronaći slobodne termine na Vuku Vrhovcu za konkretan pregled! Nakon što odaberete slobodan termin koji vam odgovora, doktorica vam ga „bukira“ (engl. rezervira) i na vama je samo da se u dogovoreno vrijeme pojavite na dogovorenom mjestu!

Podsjetimo, novi predstojnik doc. Dario Rahelić nedugo je po preuzimanju te dužnosti osigurao Vuku u trajno vlasništvo OCT aparat za oči i još ponešto tehnologije, uključujući i profesionalni CGM sustav za specifične potrebe osoba s dijabetesom tipa 2. Iskoristite što se nudi.

Moram dodati da sve te preglede na kraju plaća nacionalni osiguravatelj HZZO, dakle, očigledno je da su i oni „odriješili kesu“ za nas slatke. Hvala svima.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: