Vuk Vrhovac objavio rat listama čekanja – iskoristite ga!

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, u brojnim je medijima (24 sata i prilog Jutarnji) osvanula informacija da su na Vuku Vrhovcu osigurani dodatni termini za sve moguće „dijabetičke preglede“ – iskoristite ih!

Ako ovu priliku ne iskoristite – teško ćete se moći žaliti da imate dijabetes u Zagrebu i okolici te da dugo čekate na pregled kod dijabetologa, oftalmologa, ultrazvuk i slično. Da ne govorimo da pola Hrvatske također dolazi u Zagreb.

Pa kaže:

Povodom Međunarodnog dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenog, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac KB-a Merkur omogućit će dodatne termine za preglede osoba sa šećernom bolešću, UZV štitnjače, UZV srca, ergometriju, EMNG, doppler karotida, AB index, doppler perifernih arterija, OCT i fotofundus.

Pregledi se mogu obaviti u tjednu od 11. do 15. studenog 2019. godine, u posebnim terminima, s tim da se pacijenti za njih trebaju naručiti preko Središnjeg sustava za naručivanje.

Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, kao referentni centar za šećernu bolest Ministarstva zdravstva, želi omogućiti sveobuhvatnu skrb i veću dostupnost specijalističkih pregleda i pretraga za procjenu kroničnih komplikacija oboljelima od šećerne bolesti.

Vuk Vrhovec
Vuk Vrhovac

Kako to izgleda u praksi – nevjerojatno jednostavno i efikasno
Trebate što prije otići kod svog izabranog liječnika obiteljske medicine koji će u informatičkom sustavu pronaći slobodne termine na Vuku Vrhovcu za konkretan pregled! Nakon što odaberete slobodan termin koji vam odgovora, doktorica vam ga „bukira“ (engl. rezervira) i na vama je samo da se u dogovoreno vrijeme pojavite na dogovorenom mjestu!

Podsjetimo, novi predstojnik doc. Dario Rahelić nedugo je po preuzimanju te dužnosti osigurao Vuku u trajno vlasništvo OCT aparat za oči i još ponešto tehnologije, uključujući i profesionalni CGM sustav za specifične potrebe osoba s dijabetesom tipa 2. Iskoristite što se nudi.

Moram dodati da sve te preglede na kraju plaća nacionalni osiguravatelj HZZO, dakle, očigledno je da su i oni „odriješili kesu“ za nas slatke. Hvala svima.


Još iz kategorije Izdvojeno:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com