Davor Skeledžija

Na Vuku je kupljen novi OCT uređaj za oči!

29/08/2019

Sveučilišna klinika za dijabetes Vuk Vrhovac u sklopu KB-a Merkur kupila je novi OCT uređaj za brzu i kvalitetnu dijagnostiku komplikacija na očima! 😉

Do sada ste na ovom portalu imali priliku čitati o očaju i činjenici da je OCT uređaj na istekloj posudbi i da treba biti vraćen vlasniku. Potom ste mogli pročitati službeni odgovor novog predstojnika, doc. Rahelića, da je svjestan da je OCT važan te da se traži način da se kupi, kao i ostali važni uređaji. No, do sada ni na koji način niste mogli biti 100 % sigurni da će OCT uistinu biti i osiguran za osobe s dijabetesom koje dolaze na Vuk. Do sada.

Nije kupljen dobar, nego odličan OCT!
Uređaj koji je bio na posudbi uredno je vraćen tvrtki Retina d.o.o. (hvala), a nabavljen je još noviji i bolji model. Sličan je prošlom, ali je još finiji i precizniji. Svi vaši nalazi sačuvani su i prebačeni u novi uređaj.

Ako ne vjerujete, pogledajte ovu fotku od neki dan :

Nalazi su objedinjeni sa starog i novog uređaja

«Sada možemo govoriti o tome da Vuk Vrhovac ima jedan od najboljih OCT uređaja u Republici Hrvatskoj! »

Dijagnostika OCT sustavom ključna je za utvrđivanje čestih komplikacija na očima i davanje eventualne terapije. Do sada na Vuku ni tu „eventualnu terapiju“ niste mogli dobiti, ali sada je ključan preduvjet ispunjen. Na najboljem smo putu da pravo na kompletnu brigu za oči ostvarimo na jednom mjestu, a ne da nas se k'o dotepence šalje po ostalim bolnicama. Naravno, ne zaboravimo da je najsigurniji način za sprečavanje ili barem odgodu komplikacija – dobra regulacija šećera.

Hvala svima koji su potpisali peticiju i sudjelovali u senzibilizaciji svih uključenih.

Moji nalazi su, hvala na pitanju, dobri. Godine osrednje regulacije uredno pegla SAP tj. closed loop, a neke sitne „mikroaneurizme“ se povlače.

 

Ako niste do sada, vjerujete li danas izjavi koju je novi predstojnik Vuka Vrhovca, doc. Rahelić, poslao portalu naInzulinu.com prije oko tri mjeseca? 😉

Još dobih vijesti
Dobro je podsjetiti na banalnu činjenicu da je Vuk Vrhovac na brijegu, a da brojne osobe s dijabetesom imaju puno godina. Njih će razveseliti činjenica da je uprava bolnice sa ZET-om dogovorila uvođenje nove autobusne linije s Kvatrića:

S obzirom na to da je fizička aktivnost iznimno važna za osobe s dijabetesom, ulaz u autobus zabranjen je svim pokretnim osobama ispod 60 godina. 🙂 Za nas ostale osiguran je besplatan parking odmah nasuprot glavnog ulaza u kliniku:

Sve dobre vijesti o uspjesima ove klinike i drugih i dalje ćemo objavljivati, jer osobe s dijabetesom to zaslužuju.
Sretno nam bilo.

 

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: