Davor Skeledžija

Novi webshop za osobe s dijabetesom!

18/08/2020

Mislim da je najstariji webshop zanimljiv osobama s dijabetesom onaj s Medtronicovim proizvodima tvrtke Mediligo. Iskrene čestitke na tome jer oduvijek doprinosi transparentnosti i dostupnosti informacija.  

Sljedeći, isto tako vrlo zanimljiv, jest webshop s Libre senzorima, mislim da njega najviše cijeni ekipa iz susjednih zemalja iako dostava mora biti u Hrvatskoj 🙂

I onda je došao crosst.hr

Nemojte da vas obeshrabri prvi pogled na ovu internetsku trgovinu:

Ovo gore stvarno nije ponuda koja će zaintrigirati osobe s dijabetesom, ali ako malo pažljivije pogledate ili direktno kliknete na stranicu https://crosst.hr/dijabetes/, mislim da ćete biti ugodno iznenađeni. 

Pored nezanimljivih glukometara i lanceta, ubrzo ćete naletjeti na adaptere MiaoMiao 2 i Bubble FreeStyle Libre koji Libre pretvaraju u punokrvni real time CGM s alarmima i daju roditeljima mogućnost praćenja na daljinu.  

Tu su i naljepnice za senzore koje će razveseliti djecu s dijabetesom i smanjiti im osjećaj nelagode u javnosti: 


Osim toga, posebna preporuka su flasteri i bandaže za zaštitu senzora, posebno ako uskoro u Hrvatsku dođe Libre senzor koji traje 21 dan 😊 :

Što nam još treba?
Apel tvrtkama Bontech i Kliktronik koji su vlasnici ove internetske trgovine jest da u ponudu uključe različite "glukozne" proizvode za brz izlazak iz hipoglikemije kao i sprejeve za lakše skidanje i stavljanje senzora. Osim toga, korisni bi bili i dodaci prehrani koji sadrže mikronutrijente koji dokazano nedostaju osobama s dijabetesom. Neki su od njih: krom, alfa-lipoična kiselina, B vitamin, magnezij, Omega 3 masne kiseline i slično. 

Zaključak
Lijepo je vidjeti rast ove specifične ponude za osobe s dijabetesom i nadam se da je to samo početak. 

Sretno nam bilo. 

P. S. Do kraja kolovoza u internetskoj trgovini crosst.hr iskoristite popust od 10 % na sve proizvode služeći se kodom CROSST10.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: