Davor Skeledžija

Nenad Šimunko i posao u MEDILAB ONE! (Dexcom, OmniPod, Contour…)

21/02/2023

Upoznali smo se prije puno godina putujući na konferenciju Internacionalne dijabetičke federacije u Dubai. Bio je osoba nevjerojatne fizičke snage, bez previše suzdržavanja da ju iskoristi. Ruka mi je često bila iza leđa, a i na podu sam se našao nekoliko puta.

Od tada se nanizalo mnogo godina, a Nenad je prošao nevjerojatan put u dijabetičkom svijetu – u pravom smislu te riječi.

Da, radio je za Svjetsku dijabetičku federaciju IDF te čak i organizirao svjetske kongrese ove iznimno ugledne federacije. Bio je zaposlenik Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, organizirao kampove za našu djecu s dijabetesom, a vrhunskih sportskih uspjeha se još nismo ni dotakli.

Prvi Ironman dijabetičar u povijesti Republike Hrvatske!

Iscrpljujuća fizička aktivnost koja se sastoji od 3.8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42 km trčanja zove se Ironman. To je Nenad odradio, a onda još i dvostruki, pa trostruki!

Da, na kraju je uspješno završio trostruki Ironman (11 km plivanja, 540 km bicikla i 126 km trčanja) na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2011. g.

Nije sramota kad te takav snagator sruši na pod.

Pogledajte Šimunka u Nedjeljom u 2 na Youtube kanalu portala naInzulinu.com:

Novi posao u Medilab ONE

Tvrtka MEDILAB ONE oduvijek distribuira Contour seriju aparatića za krv, a odnedavno su potpisali distributerske ugovore za OmniPod inzulinske pumpe bez katetera, te Dexcom ONE senzore za mjerenje glukoze. Sva je ova oprema danas na HZZO-ovoj listi pomagala, OmniPod uz doplatu, a trakice i Dexcom ONE bez doplate.

Kao i Andrea Štern, Nenad je također dobio dio posla, njoj su prioritet OmniPod pumpe bez katetera, a njemu Dexcom ONE senzori. Ipak, nećemo se iznenaditi ako ga u nekom trenutku ugledamo i s OmniPodom 😊

Zaključak

Ako pratite našu rubriku Karijere putem odgovarajućeg taga, zaključit ćete da u „ozbiljnom dijabetičkom biznisu“ ima mjesta i za osobe s dijabetesom. Sjetite se Sandrinog zvjezdanog uspona u Novo Nordisku.

Naša Sandra Bršec je otišla u Novo Nordisk Danska!

Riječ je o vrijednim ljudima koji dobro razumiju dijabetes i ne srame ga se. Štoviše, ono što mnogi percipiraju kao slabost, naša ekipa zna uspješno preokrenuti u svoju snagu i prednost. Bravo.

Sretno svima.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Vijesti i Događanja: