Davor Skeledžija

Andrea Štern je prešla u Medilab ONE – tko još radi u dijabetičkom biznisu?

04/03/2022

ijNekad su firme koje se bave medicinskim biznisom za dijabetes, jako pazile koga zapošljavaju (?). S obzirom da uglavnom rade s liječnicima, (a neki od njih imaju velik ego), najviše su zapošljavani liječnici, zubari i eventualno doktori za životinje. Dobro ste pročitali.

Prevladavao je stav da će takvi zaposlenici najbolje proći kod liječnika koji imaju ogroman utjecaj na odabir inzulina i trakica koje ćemo mi, pacijenti, trošiti.

Čak i u edukaciji pacijenata, firme su najviše posezale za spomenutim profesijama jer mnogi od nas slatkih imaju iznimno poštovanje prema liječničkoj tituli.

Ema i Andrea. Izvor: Večernji list

Stvari se ipak mijenjaju

Prekrasna Andrea Štern je upravo potpisala ugovor o zaposlenju s tvrtkom Medilab ONE. To je tvrtka koja ima najveći udio na tržištu trakica za krv, a nedavno je potpisala nove ugovore od kojih jako puno očekujemo. Riječ je o zastupstvima za inzulinsku pumpu bez katetera OmniPod i Dexcom ONE senzore za mjerenje glukoze u krvi.

Tko je Andrea Štern?

Riječ je volonterki Zagrebačkog dijabetičkog društva koja je sudjelovala praktički u svim velikim akcijama i uspjesima koje smo ostvarili.

Večernji je pisao o njoj u tekstu:

https://ordinacija.vecernji.hr/zdravlje/zdravlje-zene/andrea-stern-o-zivotu-s-dva-dijabetesa-u-obitelji-eva-se-niti-ne-sjeca-zivota-bez-secerne-bolesti/

Ako niste, obavezno ju pogledajte i u legendarnom skeču o bolničkim uvjetima u vrijeme naše velike borbe za što veću dostupnost senzora. U društvu legendarnog Željka Koenigsnechta, ona glumi bezobraznu, bahatu i nezainteresiranu liječnicu. Sve ono što u stvarnom životu nije:

 

U Medilabu će se primarno posvetiti Omnipod inzulinskim pumpama bez katetera, a ako su pametni, dat će joj priliku da se iskaže i s Dexcom ONE senzorima čija bi distribucija trebala krenuti tijekom 2022. godine.

Ima li još dijabetičara u „farmaceutsko-dijabetičkom biznisu“?

Naravno da ima, evo nekoliko primjera:

  1. Nikola Kurjan – Mediligo (Medtronic priča)
  2. Hrvoje Šoprek – Medtronic
  3. Morana Miljković – Medtronic (bila i u Novo Nordisku!)
  4. Ivana Fritsch Žitnik – Ljekarne Dvoržak
    (ljekarna prepuna dijabetičkih potrepština i znanja o dijabetesu)
  5. Vedran Pamuković – MED TRUST
  6. Krešimir Benković – Bontech
    (otac djeteta s dijabetesom, šta mislite, vjeruje li mu ekipa oko Libre senzora?)

Zaključak

Neka stara pravila prestaju vrijediti, osobe s dijabetesom prodiru i u ovaj segment dijabetičkog eko-sistema, čak i u Hrvatskoj. Krilatica kojom se mnogi od nas vode poprima novo značenje 🙂

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Vijesti i Događanja: