Andrea Štern je prešla u Medilab ONE – tko još radi u dijabetičkom biznisu?

ijNekad su firme koje se bave medicinskim biznisom za dijabetes, jako pazile koga zapošljavaju (?). S obzirom da uglavnom rade s liječnicima, (a neki od njih imaju velik ego), najviše su zapošljavani liječnici, zubari i eventualno doktori za životinje. Dobro ste pročitali.

Prevladavao je stav da će takvi zaposlenici najbolje proći kod liječnika koji imaju ogroman utjecaj na odabir inzulina i trakica koje ćemo mi, pacijenti, trošiti.

Čak i u edukaciji pacijenata, firme su najviše posezale za spomenutim profesijama jer mnogi od nas slatkih imaju iznimno poštovanje prema liječničkoj tituli.

Ema i Andrea. Izvor: Večernji list

Stvari se ipak mijenjaju

Prekrasna Andrea Štern je upravo potpisala ugovor o zaposlenju s tvrtkom Medilab ONE. To je tvrtka koja ima najveći udio na tržištu trakica za krv, a nedavno je potpisala nove ugovore od kojih jako puno očekujemo. Riječ je o zastupstvima za inzulinsku pumpu bez katetera OmniPod i Dexcom ONE senzore za mjerenje glukoze u krvi.

Tko je Andrea Štern?

Riječ je volonterki Zagrebačkog dijabetičkog društva koja je sudjelovala praktički u svim velikim akcijama i uspjesima koje smo ostvarili.

Večernji je pisao o njoj u tekstu:

https://ordinacija.vecernji.hr/zdravlje/zdravlje-zene/andrea-stern-o-zivotu-s-dva-dijabetesa-u-obitelji-eva-se-niti-ne-sjeca-zivota-bez-secerne-bolesti/

Ako niste, obavezno ju pogledajte i u legendarnom skeču o bolničkim uvjetima u vrijeme naše velike borbe za što veću dostupnost senzora. U društvu legendarnog Željka Koenigsnechta, ona glumi bezobraznu, bahatu i nezainteresiranu liječnicu. Sve ono što u stvarnom životu nije:

 

U Medilabu će se primarno posvetiti Omnipod inzulinskim pumpama bez katetera, a ako su pametni, dat će joj priliku da se iskaže i s Dexcom ONE senzorima čija bi distribucija trebala krenuti tijekom 2022. godine.

Ima li još dijabetičara u „farmaceutsko-dijabetičkom biznisu“?

Naravno da ima, evo nekoliko primjera:

  1. Nikola Kurjan – Mediligo (Medtronic priča)
  2. Hrvoje Šoprek – Medtronic
  3. Morana Miljković – Medtronic (bila i u Novo Nordisku!)
  4. Ivana Fritsch Žitnik – Ljekarne Dvoržak
    (ljekarna prepuna dijabetičkih potrepština i znanja o dijabetesu)
  5. Vedran Pamuković – MED TRUST
  6. Krešimir Benković – Bontech
    (otac djeteta s dijabetesom, šta mislite, vjeruje li mu ekipa oko Libre senzora?)

Zaključak

Neka stara pravila prestaju vrijediti, osobe s dijabetesom prodiru i u ovaj segment dijabetičkog eko-sistema, čak i u Hrvatskoj. Krilatica kojom se mnogi od nas vode poprima novo značenje 🙂


Još iz kategorije Vijesti i Događanja:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com