Davor Skeledžija

Idemo na svjetsku dijabetičku konferenciju!

31/05/2017

Kao što smo i najavljivali čak tri volontera udruge 3L i ujedno blogera portala naInzulinu.com ove će godine sudjelovati na, po mnogima, najznačajnijoj dijabetičkoj konferenciji na Svijetu!

Riječ je o godišnjoj konferenciji američke dijabetičke asocijacije koja se odvija u periodu od 9.6. do 13.6. ADA godišnja konferencija je mjesto na kojem najznačajniji igrači farmaceutske industrije predstavljaju svoje ključne novosti vezane za dijabetes, ali i mjestu gdje medicinska struka raspravlja o brojnim  medicinskim aspektima šećerne bolesti.

Očekujte brojne friške informacije o tehnologiji koja nas okružuje ili će nas uskoro okruživati, inzulinima, pametnim inzulinima, inzulinskim pumpama, kontinuiranom mjerenju, hybrid closed loop, closed loop, transplantacijama, prehrani, komplikacijama, itd, itd.. Sve čega se domognemo ćemo dokumentirati blogovima, tekstovima, fotografijama, video zapisima itd; a po prvi puta s nama putuje i dron opremljen video kamerom!

Već smo dogovorili sastanke s vrlo visoko pozicioniranim osobama iz najpoznatijih kompanija. Riječ je o Dexcomu, Medtronicu, Ascensiji (bivši Bayer), Novo Nordisku, Senseonics-u, Abbott-u i mnogim drugima. Predstavit ćemo im našu siromašnu i malu zemlju, ali s velikim srcem i nevjerojatnim postignućima u inicijativama za dolazak novih tehnologija. Sigurni smo da ne postoji zemlja na svijetu gdje su dijabetičari službenu podršku Za život s manje boli tj. uvođenje kontinuiranog mjerenja dobili od: Predsjednice Republike, Predsjednika Sabora, Podpredsjednika Sabora, Ministra financija, bivšeg Ministra znanosti, Gradonačelnika glavnog grada, itd. Plodove te inicijative ćemo uskoro kušati.

Hvalit ćemo se time da već imamo Tresibu i Libre za razliku od Amera (ok, Libre je u obližnjoj Austriji 🙂 ), Tojueo je tu, na tržište smo upravo dobili 640G pumpu koje u Americi nema (doduše, ovo ljeto tamo kreće prodaja 670G), a i fIASP nam se smješi 🙂

Posjetit ćemo i neka od vrlo ozbiljnih predavanja i pokušati ih razumjeti 🙂  Službeni raspored predavanja potražite OVDJE  i javite nam ako vas nešto posebno interesira na email info(at)naInzulinu.com

Pisat ćemo o životu s dijabetesom na putovanju daleko od kuće. Opremili smo se najmodernijom tehnologijom, među ostalim: najnoviji aparatić za mjerenje glukoze Contour ONE, Abbott Libre fGMS, Dexcom CGMS, inzulinska pumpa, Tresiba. Posebno naglašavamo najnoviji inzulin fIASP, jer svi znamo kakvim se smećem prosječan  Amerikanac hrani i da je za to potreban jak i brz inzulin. Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin. 🙂

Sudjelovat ćemo i na blogerskim događanjima, uspoređivati se i prepirati s boljima i lošijima od nas i još mnogo toga.

Tekstove i blogove ćemo sa ovog portala dijeliti na brojnim dijabetičkim Facebook grupama, ali preporučamo „lajkanje“ Facebook stranice https://www.facebook.com/naInzulinu/ , kako biste uvijek prvi imali najfriškije informacije.

Nosioc ovog projekta pod nazivom: "Informacijom do uspješnog svakodnevnog života s dijabetesom" je udruga 3L (www.3ludruga.hr),  čiji detaljniji raspis potražite ovdje.

Budite blizu 🙂

Maja, Ana i Davor

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: