Davor Skeledžija

Hrvatski dan - predstavljamo vam dvije važne osobe!

14/05/2024

Ivana Portolan Pajić je načelnica sektora za primarnu zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravstva, a Jasna Tucak je voditeljica Odjela za promicanje zdravlja u Poglavarstvu grada Zagreba.

Obje su došle podržati obilježavanje Hrvatskog dana dijabetesa na Cvjetni trg! 🙂

Nekad su radile zajedno, dugo se znaju i dokaz su kvalitetne suradnje Ministarstva zdravstva i glavnog grada Republike Hrvatske. Hvala im što su se na naš dan pojavile na Cvjetnom trgu 😊

Ivana Portolan Pajić

Svjesni smo da je medicinskih djelatnika u Hrvatskoj premalo i da je teret brige za osobe s dijabetesom potrebno što bolje raspodijeliti. Sjetite se kaosa u KBC-u Split.

Stoga je izvanredna vijest došla od Ivane Portolan koja nas je informirala da je Ministarstvo zdravstva uvelo mrežu od 135 sestrinskih savjetovališta za cijelo područje Hrvatske!

Medicinske sestre sa KBCSM mjere šećer u krvi na Cvjetnom Trgu povodom Hrvatskog dana dijabetesa

Medicinske sestre sa Svetog Duha mjere šećer u krvi na Cvjetnom trgu povodom Hrvatskog dana dijabetesa

Sestre će raditi i s pacijentima oboljelim od ostalih nezaraznih bolesti, no ponajprije će se baviti osobama oboljelim od dijabetesa tip 1 i 2. Sve kako bi se rasteretili liječnici obiteljske medicine, a pacijentima se što više pomoglo.

Ne zaboravimo i činjenicu da ova administracija u Ministarstvu zdravstva stoji iza ukidanja apsolutne diskriminacije ovisnih o inzulinu kojima je bilo zapriječeno pravo na profesionalnu vozačku dozvolu. O tome je nekoliko dana brujao cijeli medijski prostor Republike Hrvatske.

HTV Dnevnik, NovaTV DnevnikRTL DnevnikN1 Dnevnik, Hrvatski radio i Radio Sljeme vijestiRadio Sljeme javljanje uživoHinaIndex 1, Index 2, Večenji list, Net.hr i mnogi drugi.

Liječnice Ana Pavić i Dora Vodanović savjetuju osobe s dijabetesom na Cvjetnom Trgu povodom Hrvatskog dana dijabetesa. @DiaEdu

Liječnice Ana Pavić i Dora Vodanović savjetuju osobe s dijabetesom na Cvjetnom trgu povodom Hrvatskog dana dijabetesa. @DiaEdu

Jasna Tucak

Riječ je o osobi koja dugi niz godina radi u Poglavarstvu grada Zagreba i primjer je posvećenosti te osobito dugogodišnje iskrene komunikacije sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom.

Grad je udruzi omogućio da ostvari pravo na povlašteni najam odličnog prostora u centru grada u Bauerovoj 20. Riječ je o prilagođenim prostorijama za teže pokretne osobe, a u neposrednoj su blizini čak dvije ključne tramvajske trase (Maksimirska i Zvonimirova).

Trenutno s nestrpljenjem očekujemo rezultate gradskog natječaja na koji smo prijavili krunski projekt Zagrebačkog dijabetičkog društva – Obiteljski kamp za djecu i obitelji s dijabetesom 😊

Očekujte još dobrih vijesti iz i sretno nam bilo 🙂

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Vijesti i Događanja: