Davor Skeledžija

Vuk Vrhovac - NEMA listi čekanja! KBC Split - katastrofa!

18/11/2022

Portal Zdravlje objavio je zanimljiv članak Na Klinici Vuk Vrhovac nema listi čekanja.

Najvažnije su dvije informacije: Sveučilišna klinika za dijabetes i endokrinologiju Vuk Vrhovac KB-a Merkur dobila je priznanje Međunarodne dijabetičke federacije za Centar izvrsnosti, te da na Vuku nema listi čekanja za osobe s dijabetesom.

Ako ne vjerujete medijima, možete i sami provjeriti govore li prof. Rahelić i portal Zdravlje istinu, posjetite HZZO-ovu stranicu liste čekanja i zastat će vam dah:

Ovo gore odnosi se na Vuk Vrhovac, a odlično je stanje i na Rebru (KBC Zagreb), gdje se u ovom trenutku čeka 11 dana.

Veliku je pažnju privukao članak vezan za KBC Split na temu koliko je tamo lošije:

Raste nezadovoljstvo dijabetološkom ambulantom u KBC Split

A još veću članak na Indexu:

Stoga je zanimljivo pogledati što piše na spomenutoj HZZO-ovoj stranici liste čekanja za KBC Split:

Ako se sada naručite u KBC Split za „Dijabetologija - kontrolni pregled“, u najboljem slučaju termin ćete dobiti sredinom veljače iduće godine!

Da stvar bude gora, komentatori s Interneta ovim možda i ne bi bili toliko razočarani, jer se tamo piše o 4-8 mjeseci čekanja u praksi:

Zaključak

Čestitke prof. Raheliću s Vuka i prof. Kaštelanu s Rebra na trudu koji ulažu u organizaciju svojih klinika i zavoda, a posebno kratkim i vrlo kratkim listama čekanja koje su inače rak-rana hrvatskog zdravstva.

Pitali smo i HZZO mogu li Dalmatinci ostvariti pravo na povrat troškova putovanja ukoliko žele svoje pretrage obaviti brzo i smatraju da imaju pravo na standarde drugih KBC-ova, tj. da ih kontinuirano vodi npr. zagrebački dijabetolog. Naravno da su spomenuti standardi neophodni i u KBC Split.

Baš svi KBC-ovi u Hrvatskoj osim onog u Splitu omogućavaju osobama s dijabetesom da se s njima ne lopta, tj. da nas, kada je to moguće, vodi isti dijabetolog.

Sve to može i KBC Split, samo se treba malo više potruditi jer osobe s dijabetesom iz Dalmacije to zaslužuju.

Uskoro ćemo objaviti vrhunske, argumentirane i kvalificirane savjete s KBC-a Rebro - kako pomoći Dalmaciji.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: