Vuk Vrhovac – NEMA listi čekanja! KBC Split – katastrofa!

Portal Zdravlje objavio je zanimljiv članak Na Klinici Vuk Vrhovac nema listi čekanja.

Najvažnije su dvije informacije: Sveučilišna klinika za dijabetes i endokrinologiju Vuk Vrhovac KB-a Merkur dobila je priznanje Međunarodne dijabetičke federacije za Centar izvrsnosti, te da na Vuku nema listi čekanja za osobe s dijabetesom.

Ako ne vjerujete medijima, možete i sami provjeriti govore li prof. Rahelić i portal Zdravlje istinu, posjetite HZZO-ovu stranicu liste čekanja i zastat će vam dah:

Ovo gore odnosi se na Vuk Vrhovac, a odlično je stanje i na Rebru (KBC Zagreb), gdje se u ovom trenutku čeka 11 dana.

Veliku je pažnju privukao članak vezan za KBC Split na temu koliko je tamo lošije:

Raste nezadovoljstvo dijabetološkom ambulantom u KBC Split

A još veću članak na Indexu:

Stoga je zanimljivo pogledati što piše na spomenutoj HZZO-ovoj stranici liste čekanja za KBC Split:

Ako se sada naručite u KBC Split za „Dijabetologija – kontrolni pregled“, u najboljem slučaju termin ćete dobiti sredinom veljače iduće godine!

Da stvar bude gora, komentatori s Interneta ovim možda i ne bi bili toliko razočarani, jer se tamo piše o 4-8 mjeseci čekanja u praksi:

Zaključak

Čestitke prof. Raheliću s Vuka i prof. Kaštelanu s Rebra na trudu koji ulažu u organizaciju svojih klinika i zavoda, a posebno kratkim i vrlo kratkim listama čekanja koje su inače rak-rana hrvatskog zdravstva.

Pitali smo i HZZO mogu li Dalmatinci ostvariti pravo na povrat troškova putovanja ukoliko žele svoje pretrage obaviti brzo i smatraju da imaju pravo na standarde drugih KBC-ova, tj. da ih kontinuirano vodi npr. zagrebački dijabetolog. Naravno da su spomenuti standardi neophodni i u KBC Split.

Baš svi KBC-ovi u Hrvatskoj osim onog u Splitu omogućavaju osobama s dijabetesom da se s njima ne lopta, tj. da nas, kada je to moguće, vodi isti dijabetolog.

Sve to može i KBC Split, samo se treba malo više potruditi jer osobe s dijabetesom iz Dalmacije to zaslužuju.

Uskoro ćemo objaviti vrhunske, argumentirane i kvalificirane savjete s KBC-a Rebro – kako pomoći Dalmaciji.


Još iz kategorije Advocacy: