Davor Skeledžija

Tehnološka večer u Zagrebu − važne obavijesti za sudionike i nesudionike

25/03/2019

S obzirom na to da su ulaznice za Tehnološku večer doslovce razgrabljene, vjerujem da je naša ciljna ekipa solidno informirana o cijelom događanju u ovoj inspirativnoj Aninoj službenoj najavi, ali ono što ne znate jest da smo sa Cinestarom ispregovarali veću dvoranu, s većim platnom! Imamo još više ljubavnih, ali i klasičnih sjedala. 🙂 Dodatne ulaznice su ponovno dostupne na istom ovom linku! Požurite i hvala Cinestaru i Entrio.hr

Evo još vrlo važnih informacija:

Sladoled!
Isprobao sam čak tri okusa ovog premium sladoleda (Gelati d'Oro) s malo ugljikohidrata i fenomenalni su! Svi osim lješnjaka, koji ne valja ništa! Budući da je svim sudionicima osiguran sladoled, molim da lješnjak izbjegavate i ostavite ga za mene.

Još važnije, dr. Dario Rahelić službeni je pokrovitelj Tehnološke večeri!
Nedavno smo pisali o ovom cijenjenom doktoru koji je upravo preuzeo upravljanje Referentnim centrom za šećernu bolest, Vuk Vrhovac. U spomenutom članku sve piše pa mogu samo naglasiti da je sada u jednoj osobi objedinjeno „predsjednikovanje“ najvažnijim dijabetološkom stručnim društvom (HDDBM) i najvažnijom klinikom za dijabetes u Republici Hrvatskoj. Naša su očekivanja, tzv. „želje i pozdravi“, od  Vuka Vrhovca ogromna, a posebno vezana za oftamologiju, koja samo što se nije raspala. Uskoro više i neće vam se svidjeti.  🙁

Službeni pokrovitelj tehnološke večeri je, dakle, HDDBM (Hrvatsko društvo za dijabetes i bolesti metabolizma), čiji je predsjednik dr. Rahelić.

Za sve zainteresirane bit će osiguran naknadni videozapis na Youtube kanalu ZDD-a
Tvrtko Mrkonjić, Ines Jakopanec i mladi genijalac Tin Meze bit će zaduženi za to da audio i video doživljaji panela budu vrhunski! Snimka će nakon događanja zauvijek biti dostupna na Youtube kanalima ZDD-a i portala naInzulinu. Službeni fotograf je Marijo Vidaković, koji je u Obiteljskom kampu napravio neke od najboljih fotki ikada. Ako mi ne vjerujete, pogledajte ovdje.

Remek-djela našeg fotografa - OK ZDD

Slovenski se distributer za MiaoMiao pridružio listi sponzora! 🙂
Nije pošteno prema ostalim sponzorima, ali ovo je zbilja važno: slovenski distributer za odašiljač MiaoMiao  (miaoMiao.eu) uz kojeg Libre možete pretvoriti u punokrvni rtCGMS (nepodržan od Abbotta) pristao je u „nagradnjači“ povodom ovog događanja donirati tri MiaoMiao odašiljača ukupne vrijednosti 4 100kn! 🙂 Sve o ovom uređaju možete pročitati na portalu www.mojLibre.com, konkretno u članku MiaoMiao – mačka za posvuda ili Libre na stereoidima. Bit će i utješnih nagrada, topli savjet je da se upoznate s komunikacijskom platformom za postavljanje pitanja www.slido.com , ali o tom potom.

Ostali sponzori – zbilja, zbilja važno!
Ove su tvrtke prepoznale vrijednost ovog projekta i prije nego ste razgrabili ulaznice! Bez njih ova priča ne bi bila moguća. Da stvar bude bolja, nešto će od njihovih novaca ostati i za institucionalnu podršku najvećoj i najaktivnijoj dijabetičkoj udruzi − Zagrebačkom dijabetičkom društvu. Udruzi koja je sudjelovala u svim najvažnijim projektima na lokalnoj i nacionalnoj razini. Riječ je o udruzi sa dvije stalno zaposlene osobe, za koju ne želite da ostane bez sredstava za život.

Stoga, kada budete u prilici, spomenite nekoj od ovih tvrtki − Abbott, Roche Diagnostics, Mediligo, Medtronic, Bauerfeind, Stradivari trade te Bontech da znate da su podržali ovo događanje i da ste im zahvalni zbog toga!

Što ovaj panel nije i što ovdje nećete dobiti
S obzirom na tako veliki interes bez presedana, dobro je prvo napisati što ovaj panel nije. Niste kupili ulaznice za predavanje, dakle nećete dobiti klasično znanje koje će vam netko putem izlaganja i powerpoint prezentacije prenijeti.

Zašto onda uopće idete na Tehnološku večer?
Osobe koje će nastupiti kao panelisti najbolji su stručnjaci za tehnologiju i dijabetes u Republici Hrvatskoj i puno šire! Imat ćete priliku čuti razmišljanja i postaviti pitanja vrhunskim doktorima koji „dijabetičku tehnologiju“ iznimno cijene te ju koriste masovno i svakodnevno u suradnji sa svojim pacijentima.

1. Tadej Battelino
U krugu od puno stotina kilometara nema autentičnije i zaslužnije osobe za sudjelovanje u ovome. Čovjek stoji iza izjave da je dijabetes dovoljna indikacija za inzulinsku pumpu, ima ogroman utjecaj na slovenski HZZO, organizira najbolju svjetsku tehnološku konferenciju vezanu za dijabetes, ATTD, itd, itd.

2. Mladen Gregurević
Dolazi s Referentnog centra za šećernu bolest Vuk Vrhovac i osoba je koja ima najviše instaliranih inzulinskih pumpi u RH, obožava Libre, Dexcom i sve čega se domogne. Prati sve što može vezano za tehnologiju i dijabetes pa tako i ovaj portal.

3. Nevena Krnić
Pročelnica Zavoda za dječju endokrinologiju i dijabetes KBC-a Zagreb (Rebro)! Vrhunski je rafting skiper i, ako to nije referenca za pristupačnog i naprednog liječnika koji voli avanturu i tehnologiju, onda ne znam što jest. Nadam se da će u nekom obliku ponoviti svoju tvrdnju da većina njezinih pacijenata uz pomoć svih senzora za bezbolno mjerenje glukoze postiže nevjerojatne uspjehe u samokontroli dijabetesa!

S druge strane vage su predstavnici onih koji dijabetes „ne rade“ nego „žive“
Ivica Šuran začetnik u Hrvatskoj koji u garaži stvara i povezuje ovu tehnologiju za svoju ženu, dijete i nas ostale (umjetna gušterača). Potom psihologinja Ivona Poljak koja proučava psihološki aspekt tehnologije (npr. „helikopter roditeljstvo“), ali je ujedno i osoba s dijabetesom koja sve zna i razumije iz prve ruke. I moja malenkost. Ako imalo pratite ovaj portal, od mene na Tehnološkoj večeri nećete saznati puno novog, jer ionako ovdje napišem sve što mislim. No, ima onih koji za portal nisu ni čuli, nego dolaze zbog sladoleda. 🙂

Jezičac na vagi
Iznimno nam je zadovoljstvo što je omiljeni televizijski voditelj pristao biti moderator ove tehnološke večeri. Provest će nas od uvodnih govornika do odjavne špice. Pa kroz teme i pitanja iz publike, da nam večer prođe glatko i da se pitate − kad li je prije prošla? Glasom i stasom, pridružit će nam se Petar Pereža.

Ponovimo i teme:

 1. MJERENJE GLUKOZE SENZOROM
  * F
  lash Glucose Monitoring System
  * Real time Continuous Glucose Monitoring
 2. INZULINSKA PUMPA I UMJETNA GUŠTERAČA
  *
  640 G i 670 G
  * Closed loop (Do It Yourself)
 3. KVALITETA ŽIVOTA
  *
  Kvaliteta života s dijabetičkom tehnologijom
  * Remote monitoring (udaljeno praćenje)

Zaključak
Karata opet nema neograničeno, stoga požurite! Preostale kupite ovdje i vidimo se uskoro! 🙂

Web

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: