KBC Osijek i sestre s ginekologije – edukacija o dijabetesu!!!

Ako niste pročitali prošli članak, vjerojatno se pitate čemu oduševljenje i uskličnici u naslovu.

O KBC-u Osijek i ugrožavanju života dijabetičarke na ginekologiji?!

Ukratko: gospođa Marica je pala u tešku hipoglikemiju i srušila se nakon izlaska s ginekologije KBC-a Osijek gdje joj nitko nije htio pomoći. I to nije sve, kada se prilikom druge posjete požalila, doživjela je još i šikaniranje.

Marica je priložila službenu dokumentaciju o ružnom medicinskom događaju, ali drugu stranu priče nismo saznali. Razlog je, kako su napisali u odgovoru, taj što bi odgovaranjem prekršili razne pravilnike. Ono što je neočekivano i jako loše: bolnica je službeno odbila odgovoriti čak i na pitanja o njihovu općem stavu vezano za sigurnost pacijentica s dijabetesom i sl.

Nakon kiše dolazi sunce – 1. dio

Nekoliko trenutaka nakon što je službeni upit u bolnicu poslan, pristigao je odgovor koji nam je uputila Silvija Canecki-Varžić. Riječ je o jednoj od najviše pozicioniranih dijabetologinja u bolničkom sustavu Republike Hrvatske! Ona obnaša funkciju predstojnice cijele Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek!

Kako biste stekli dojam koliko je važna Silvija Canecki, dajemo vam na uvid sve odjele kojima je šefica:

U svom je mailu dr. Canecki napisala da stavlja sebe i cijeli svoj tim na raspolaganje vezano za edukaciju o dijabetesu 😊

U onom vrlo teškom trenutku kada se činilo kako su u KBC-u Osijek „sve lađe potonule“, mail doktorice Canecki izgledao je nestvarno dobro. I doista, nitko nije mogao znati misli li ona ozbiljno i hoće li se stvarno održati edukacija o dijabetesu medicinskim sestarama na ginekologiji KBC-a Osijek…

Nakon kiše dolazi sunce – 2. dio

Održana je edukacija o dijabetesu na ginekologiji KBC-a Osijek!

Budući da su fokus edukacije bile medicinske sestre, predavanje je održala najprikladnija predavačica. Uz podršku doktorice Canecki-Varžić predavala je iskusna medicinska sestra s odjela dijabetologije – Nevenka Kovačić.

Jer tko će najbolje utjecati na medicinske sestre ako ne medicinska sestra? 😊

Prema riječima sestre Nevenke edukacija na ginekologiji nije jedina koju su organizirali, štoviše!  Bravo.

Zaključak

Ponavljam, i dalje nemamo obje strane ružnog događaja opisanog u prošlom članku i vjerojatno ih nećemo nikad imati, ali svatko će se složiti da se potom dogodilo ono najbolje. Iskusna medicinska stručnjakinja svojim je kolegicama s ginekologije pričala o dijabetesu i hipoglikemiji. Senzibilizirala ih je i povećala vidljivost naših djevojaka i žena s dijabetesom.

Ovaj korak naprijed u edukaciji i osposobljavanju osoblja je iznimno važan. Ne samo da će povećati sigurnost i dobrobit osoba s dijabetesom, već pokazuje spremnost KBC Split da uči iz izazovnih situacija i poboljšava kvalitetu pružene zdravstvene skrbi.

Dijabetički ekosustav još je jednom pokazao da brinemo za svoje i da im želimo sve najbolje 😊

Sretno nam bilo!


Još iz kategorije Advocacy: