eDoznaka za pomagala – kako je protekao prvi dan u praksi?!

Ako zbog korone niste pobjegli na pusti otok, znate da je HZZO za danas, 6. travnja 2020. najavio puštanje u puni pogon eDoznaku za pomagala! To znači da ćete nazvati svog izabranog liječnika, poslati mu e-mail ili sl. i zamoliti da vam napiše digitalnu doznaku (eDoznaku, ePomagalo ili ePotvrdu).

O pokretanju eDoznaka, 6. travnja 2020. pisali su brojni mediji, između ostalih HINA, Večernji list, Novi List (tisak), Zadarski list, portal naInzulinu, radio Dalmacija, a priča se probila i na vijesti Nove TV.

I šta se DANAS dogodilo?!
Ivana Buzjak, osoba s dijabetesom koja je danas među prvima iskoristila ovu fantastičnu novost, možda je najbolje odgovorila na upit: „A kaj tu imaš pisati, funkcionira i bok!

Marko Jelečki je napisao: „Da, i ja sam danas obavio shopping s doktorom i dobio eDoznaku za inzulinske setove i rezervoare. Odlično! Za dva tjedna očekujem istu priču s Libreom.“

Ivana Fritsch Žitnik iz Ljekarni Dvoržak ponosno javlja: „Evo nas na kraju prvog dana rada u ljekarni s eDoznakama. Klijenti su oduševljeni, a nama manje papirologije! Baš smo imali mlađeg klijenta s tipom 1 koji je krajem prošlog tjedna trebao kod liječnika po doznaku, ali se nije osjećao ugodno ići u veliki Dom zdravlja. Tada smo mu spomenuli da će od danas, 6. 4. moći direktno podići potrošni materijal za dijabetes s doznake kod nas, bez odlaska liječniku. Dobili smo iznimno zadovoljnog novog klijenta!“

Milan Papeša iz najjače ljekarne za dijabetes, one na Vuku Vrhovcu tvrdi: „Ne mogu vjerovati! Ovo je prvi put da s novom funkcionalnošću nemamo nikakvih problema! Pacijenti su oduševljeni!“

Liječnik obiteljske medicine, Zoran Maravić, već je danas napravio nekoliko eDoznaka i kaže: „Ova priča nije samo za osobe s dijabetesom! Puštanjem eDoznaka u puni pogon, HZZO je značajno pomogao osobama koje pate od inkontinencije, koriste stomu, onkološka pomagala ili obloge za rane, zatim slijepim osobama i njihovim obiteljima! Svima njima će eDoznaka značajno popraviti kvalitetu života i pružiti dodatnu sigurnost u doba korone! Treba se založiti i da A5 uputnica „na daljinu“ što više zaživi! Tekst ovdje.

Liječnik Zoran Maravić
Liječnik Zoran Maravić

Zaključak
Iskrene čestitke HZZO-u, ravnatelju Lucianu Vukeliću, informatičarima i svim djelatnicima koji su pravno, organizacijski i financijski projekt ePomagala priveli kraju! Kad korona jednog dana prođe, a morat će, probudit ćemo se u zdravijem i boljem društvu koje još bolje brine za svoje ranjive skupine.
I nemojte misliti da smo završili s dobrim vijestima.

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije Advocacy: