Mia Duvnjak

Hrvatska aplikacija spasila ljetovanje!

18/08/2021

Dragi moji slatkiši,

Dogodilo mi se ono što se valjda uvijek dogodi u određenoj mjeri, a na što uvijek pazimo i od čega uvijek strahujemo.

Tijekom pakiranja za more sam uredno izračunala koliko trebam setova za pumpu, rezervara, inzulina, senzora, ponjela sam sve aplikatore i punjače, kineziološku traku... I sve ostalo što nam je inače "on the go" u kućnoj ljekarni.

Naravno uzela sam svega duplo više nego mi treba, jer ipak to je ljetovanje uz sunce i more nikad se ne zna koliko će ljepilo držati.

Moj produženi senzor, Guardian 3, koji mi je povezan s pumpom 780G, je sinoć otkazao poslušnost. Nakon punjenja transmitera lagano sam otišla do svoje torbe s potrošnim materijalom, kad tamo nema mojih Guardian 3 senzora! Nakon kratke panike, jer se taj senzor kod nas još uvijek rijetko koristi, javila sam se mojim DiaBuddies. S obzirom da nisam bila doma, moji dragi DiaBuddies (prijetelji s dijabetesom) su me uputili na aplikaciju DiaHelp.

DiaHelp mobitel Aplikacija

Mogu reći da sam oduševljena aplikacijom, prijava je jednostavna, izrazito interaktivna i brza.

Nakon unošenja osnovnih podataka, pojavio mi se popis svih mogućih pomagala i lijekova za dijabetes, ja sam odabrala one koje koristim.

Zatim mi se pojavila glavna stranica s velikim gumbom SOS, i brojem ljudi koji koriste aplikaciju, a nalaze se u mojoj blizini, odnosno u dometu koji sam odredila (100km).

Nakon što odaberem SOS, postoje dvije mogućnosti odabira, ukoliko smo loše zbog visoke ili niske razine šećera, ili ova druga koja je meni trebala, a to je kada ostanemo bez potrošnog materijala.

SOS sam poslala u 1 sat u noći, a već u 4 sata ujutro sam dobila odgovor da se 13 km od mene nalazi osoba koja mi želi pomoći!

Unutar aplikacije se nalazi i chatbox, a notifikacije dolaze kao za standardne poruke na mobitelu.

Ovim putem bi se htjela zahvaliti ekipi koja nam je omogućila ovu aplikaciju, a posebno bi se zahvalila Matei i njenoj mami Marini koje su tako brzo reagirale i omogućile nastavak bezbrižnog ljetovanja.

Mia Duvnjak
Magistra nutricionizma, zaljubljenik u kvalitetnu prehranu pogodnu za osobe s dijabetesom

Još iz kategorije Blog: