Znate li tko su Lionsi i kako nam pomažu?

“Lions Club International” međunarodna je neprofitna humanitarna organizacija osnovana 1917. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Cilj je organizacije pomogati i pružati podršku lokalnim zajednicama širom svijeta.

Djeluju u više od 200 zemalja na zadivljujuće velikom broju “frontova”, a posebno su poznati po svojim humanitarnim naporima, borbi protiv gladi, pomaganju starijim osobama i djeci u potrebi.

U Hrvatskoj djeluje nekoliko Lions klubova i već dugi niz godina nailazimo na informacije kako pomažu našim udrugama, financiraju različite dijabetičke aktivnosti, a posebno kampove za djecu s dijabetesom.

Lions Opatija i osobe s dijabetesom

Prošli vikend sastali su se članovi Lions kluba Opatija, district 126. S obzirom na nadolazeći Svjetski dan dijabetesa,u središtu njihove pozornosti bili smo upravo mi. Lionsi su promišljali kako nam pomoći ne samo povodom našeg dana nego i svih ostalih dana u godini.

Lions kluba Opatija, district 126 na okupu
Lions kluba Opatija, district 126 na okupu

Dogovorene aktivnosti Lions kluba

  • Otvoriti pitanje u Hrvatskom saboru i Ministarstvu zdravstva zašto se preko dva mjeseca kasni s objavom Pravilnika o osposobljavanju vozača koji bi konačno dokinuo diskriminaciju osoba na inzulinu pri ostvarivanju prava na profesionalnu vozačku dozvolu.
  • Zajedno s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kontaktirati medicine rada i podsjetiti ih da nema više apsolutne diskriminacije djece pri upisu u srednju medicinsku školu. Tu je i službeni stav HZJZ medicine rada
  • Provedba eksperimentalnog projekta s učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, tj. gimnasticiranje u razredima u trajanju 5-10 minuta, na početku svakog radnog dana
  • Organizacija raznih zajedničkih akcija s dijabetičkim udrugama te iniciranje menija za dijabetičare u hotelima i restoranima koji surađuju s Lions klubovima

Osnovano Lionsovo stručno povjerenstvo za dijabetes!

Čast mi je i privilegij biti član novog Lionsova stručnog povjerenstva. Veselim se prvom obraćanju hrvatskim institucijama kroz Lionsovo stručno povjerenstvo za dijabetes 🙂  O povjerenstvu, članovima i planovima u izdvojenom članku uskoro.

Guverner Lionsa Opatija, Milorad Stanić
Guverner Lionsa Opatija, Milorad Stanić

Na Lionsovu skupu vrlo je zanimljivo predavanje održala i majka djeteta s dijabetesom, ujedno i predstavnica aktivne riječke udruge Mellitus:

Odlična predstavnica Riječke udruge Mellitus i majka djeteta s dijabetesom drži odlično predavanje!

Zahvaljujem opatijskim Lionsima što su me pozvali na ovo posebno događanje i želim puno uspjeha u daljnjem radu na svim poljima, a posebno na dijabetičkom 🙂

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije Advocacy:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com