Davor Skeledžija

Završila je registracija prvog CGM-a u Bosni i Hercegovini!

09/08/2019

Dragi susjedi, prvo ste u nevjerojatnoj peticiji prikupili 12 022 potpisa, više od svih drugih. Potom ste od ključnog političara, MINISTRA ZDRAVSTVA FBiH Vjekoslava Mandića, iščupali izjavu da će bezbolni CGM u Bosni biti dostupan preko osiguranja nakon registracije! Eeej!

OK, mnogi političari ne govore istinu, to nije novost; ja Vjeku ne poznajem, ali vjerujem i nadam se da je čovjek govorio istinu. No, važno je da ga svi vi na istinu i podsjetite!

Treći veliki korak je ZAVRŠEN!
Nije Abbott, nego je Bauerfeind završio registraciju Medtrum rtCGMS-a u federalnom tijelu pod nazivom Agencija za lijekove i medicinska sredstva. To je ključan preduvjet da se išta pozitivno dogodi sa zdravstvenim osiguranjem!

Iz neslužbenih, ali vrlo pouzdanih izvora koji sežu do same Agencije procurila je informacija da je proces registracije završen! 

Što to NE znači?
Ne, to ne znači da već možete pohrliti u dućane i kupiti Medtrum rtCGMS, niti znači da vam ga zdravstveno osiguranje pokriva.

Što to znači?
To znači da je proizvod spreman za slobodnu prodaju u Bosni i Hercegovini, da će ona krenuti ubrzo, ALI i da više nema prepreke da započne proces stavljanja rtCGMS-a na listu pomagala koje sufinancira zdravstveno osiguranje! I nema prepreke da ministar ispuni svoje obećanje!

Budite face
Odapnite nekoliko e-mailova g. Aleksandru Zolaku, direktoru Agencije za lijekove na [email protected] i zahvalite mu što su on i njegov tim posao obavili brzo i efikasno.

A ONDA...
A onda lagano zakucajte na vrata ministru zdravstva FBiH, Vjekoslavu Mandiću i podsjetite ga na njegovu izjavu koju je dao Dnevnom Avazu i brojnim drugim medijima. 🙂 🙂

Ako vam trebaju kontakti, nema problema:

Halid Bešlić i kako je Bosna i Hercegovina pomogla Hrvatskoj
U jeku naše borbe, sisačko Dijabetičko društvo je 2017. godine organiziralo humanitarni koncert „Za život s manje boli“ (HRT najava), glavna zvijezda koncerta bio je, pogađate – Halid Bešlić :). Pokroviteljica koncerta i cijele inicijative bila je Predsjednica Republike Hrvatske, a pored brojnih važnih uzvanika, na koncert su došli i predstavnici Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Krajnji rezultat znate: po prilično korektnim uvjetima osobe s dijabetesom tipa 1 u RH mogu ostvariti pravo na CGM preko nacionalnog zdravstvenog osiguranja – HZZO-a.

Svima je jasno da bez Halida Bešlića iz Bosne i Hercegovine koncert ne bi ni približno odjeknuo, ni napunio sportsku dvoranu u Sisku. Stoga barem pokušajte doživjeti djelić atmosfere s našeg koncerta, pjesma „Miljacka“ :).

Zaključak
Nakon Slovenije i Hrvatske, Bosna i Hercegovina je na najboljem putu da živi s manje boli. U ovom trenutku nije riječ o Libreu, nego o Medtrumu. Istina je da ovaj rtCGM zahtijeva jednu kalibraciju krvlju dnevno, ali prema osobnom iskustvu zato nudi odličnu preciznost i alarme. Detaljniji izvještaj o ovom rtCGM-u pročitajte u prošlom članku: Bauerfeind: Dovodimo punokrvni CGM Medtrum u Hrvatsku, Bosnu i Crnu Goru!

Sretno jarani! 🙂

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: