U vrhu tenisa neviđena diskriminacija osobe s dijabetesom – evo što učiniti

Sve je počelo kada je prije mjesec dana na teniskom meču u Madridu mladi Alexander Zverev uzeo injekciju inzulina, a kamera sve zabilježila u krupnom planu:

Alexander Zverev uzima inzulin
Alexander Zverev uzima inzulin pred milijunima gledatelja

Snimka ove neviđene hrabrosti i otvorenosti mlade osobe s dijabetesom prema milijunima gledatelja je objavljena i na Facebook stranici naInzulinu i eksplodirala je. Video je skupio preko 18.000 pregleda i nevjerojatan broj oduševljenih komentara inspiriranih Alexanderovom hrabrošću.

Sada su najznačajnije teniske institucije krenule u ozbiljno maltretiranje i ugrožavanje sigurnosti osobe s dijabetesom, mladog Alexandera Zvereva!

Tjeraju ga da inzulin uzima na WC-u i to smije napraviti samo dva puta tijekom meča!

Samo dva puta smije uzeti inzulin iako meč na Grand Slam turniru može trajati između dva i pet sati, a sam Zverev je naglasio da inzulin u tom periodu mora uzimati četiri ili pet puta! Nije pomogla ni činjenica da mu život može biti u opasnosti ako inzulin ne uzima redovno.

Tu je još i drugo ozbiljno poniženje: ne žele mu dopustiti da inzulin uzima sam, već inzistiraju da mu injekciju da liječnik!

Ovdje je riječ o vrhunskom tenisu, ali mi dobro znamo da se diskriminacija osoba s dijabetesom događa u svim sferama ljudskog društva.

Također znamo da se moramo boriti protiv diskriminacije, neovisno o tome je li siromašno dijete u hipoglikemiji koje je zatražilo čokoladu u dućanu dobilo šamar ili je riječ o vrhunskom tenisaču. U suprotnom, diskriminacija i ponižavanje samo će rasti i sve teže ćemo ih izbjegavati.

Alexander Zverev
Alexander Zverev

Evo što je potrebno učiniti! Vrlo je jednostavno!

Sve što trebate napraviti jest kliknuti na ovaj link, potom će se na vašem mobitelu ili računalu otvoriti vaš program za slanje maila u kojem će automatski biti popunjena sva polja za slanje: primatelji, subjekt, čak i tekst maila na engleskom.

Pogledajte unaprijed pripremljenu poruku, eventualno ju izmijenite i pošaljite!

Vaš će e-mail biti isporučen na ključne e-mail adrese organizacija odgovornih za diskriminaciju jednoga od nas, osobe s dijabetesom, Alexandera Zvereva!

U mailu na engleskom izražavamo veliku zabrinutost zbog diskriminacije kojoj je izložen mladić u teniskom svijetu, tražimo da se što prije prekine takva praksa, educira osoblje, promovira dizanje svijesti o dijabetesu te ispriča Alexanderu Zverevu zbog maltretiranja i nepravde  koju je doživio!

Stoga kliknite na ovaj link i pošaljite važan mail važnim ljudima, a ukoliko gornja automatika ne funkcionira, preuzmite ovaj word dokument u kojem se nalaze kontakti i tekst poruke.

Edit: borba protiv diskriminacije je USPJELA, pročitajte ovaj tekst!

Zaključak

Umjesto da Grand Slam bude uzor, organizatori prestižnog teniskog turnira zapravo javno promoviraju diskriminaciju. I što poslije ovoga može očekivati običan čovjek? Posebno je važno  suprotstaviti im se jer ova „ugledna“ teniska natjecanja prati cijeli svijet.

Terapiju inzulinom u pravo vrijeme radi dobre regulacije dijabetesa i očuvanja života nitko nam ne smije oduzeti!

Sretno nam bilo!

p.s. 6.8.2022. godine Alexander Zverev je pokrenuo humanitarnu fondaciju za pomoć djeci s tip 1 dijabetesom i prevenciju tip 2 dijabetesa u zemljama u razvoju. Misija im je u siromašnim zemljama osigurati inzulin djeci i svima kojima je potreban. Alexander osobno želi ohrabriti djecu s dijabetesom da nikada ne odustaju od svojih snova!


Još iz kategorije Advocacy: