Vrhunski tenisač s dijabetesom Alexander Zverev više neće biti diskriminiran!

Podsjetimo, sve je počelo kada je mladi tenisač s dijabetesom uzeo jednu od mnogobrojnih injekcija inzulina. No nastao je problem kada se ispostavilo da je taj inzulin uzeo u pauzi svjetskog teniskog meča što su zabilježile brojne kamere i vidjeli milijuni gledatelja.

U vrhu tenisa neviđena diskriminacija osobe s dijabetesom – evo što učiniti

Organizatori su se osjećali „nelagodno“ i započeli diskriminaciju mladog dijabetičara bez presedana. „Teniski stručnjaci“ su si zamislili da Alexander Zverev inzulin može uzimati samo dva puta tijekom meča u nekoj stražnjoj prostoriji poput WC-a. Nisu mu čak htjeli dopustiti ni to da si sam daje inzulin, već liječnik! Alexanderovi prigovori da to nije dovoljno i da mu ugrožavaju zdravlje i život – nisu imali učinka.

Ako Vam je pozlilo od svega ovoga, ne brinite, niste jedini, ali svjetlo na kraju tunela je tu!

Pored najjačeg srpskog Kurira koji je pozvao svoje čitatelje da se pridruže akciji portala naInzulinu protiv diskriminacije, brojni mediji poput Eurosporta i Deutche Wellea pisali su o ovom skandalu:

Ono što nećete nigdje pročitati osim na portalu naInzulinu.com jest da se jedan od ključnih sponzora Roland Garrosa, u kojem radi jedan od nas – pobunio protiv diskriminacije! Željeli su ostati anonimni, ali odmah su pokrenuli komunikaciju prema organizatorima-diskriminatorima s porukom u stilu: “That’s not in line with our corporate values!“ (Ovo nije u skladu s našim korporativnim vrijednostima!)

Sponzori. U jednom radi naš čovjek!
Roland Garros sponzori. U jednom radi naš čovjek!

Preokret – sve može!

Njemačka novinska kuća je saznala da će Alexander Zverev, pa tako i svi ostali tenisači s dijabetesom, moći uzimati inzulin na teniskom terenu kada god je to potrebno! Ako odluči uzeti inzulin u zasebnim prostorijama i to će mu biti dopušteno bez ikakvih ograničenja!

Zaključak

Ako se ovakva diskriminacija i ugrožavanje nečije sigurnosti može dogoditi u vrhu svjetskog tenisa, može se dogoditi svugdje. Ne reagirajući na nepravdu i sami ju indirektno podržavamo!

Sve što se dogodilo 25-godišnjem Alexanderu, a potom i posljednji pozitivan preokret, dokaz su da se protiv nepravde i diskriminacije vrijedi boriti i da ovaj Svijet može biti lijepo mjesto za život i osobama s dijabetesom 😊

Hvala svima koji su prepoznali koliko je ovo važno i sukladno uputama u prošlom tekstu, poslali mailove protiv diskriminacije ključnim ljudima u međunarodnoj teniskoj federaciji!

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije Advocacy: