Libre je sletio u Republiku Hrvatsku!! 🙂

Iz neslužbenih, ali neovisnih i dobro obaviještenih izvora doznali smo da je danas tijekom dana zrakoplov s dragocjenom pošiljkom sletio u Zagreb!

Nemojte sad govoriti da je tako bilo i najavljeno, bilo je najavljeno i 1.6.2018. – pa se nije ništa dogodilo. 🙂

Uglavnom, slijedi pregled pošiljke te, ako sve bude u redu, i isporuka centralnom skladištu blizu Samobora. Uz ogroman angažman i vrlo malo vremena – ograničena količina Librea samo uz HZZO-ove doznake će biti na policama Bontecha kako je planirano, detalji ovdje. Nevjerojatno, ali istinito. 🙂  Pazite, ako u Bontech pokušate ušetati s doznakom koja je ispisana prije 16.8.2018. ili s gotovinom, nažalost poljubit ćete vrata…

Malo pozadine
Libre je stao na žulj svima kojima je mogao: HZZO-u, distributerima trakica za krv, veledrogerijama, ljekarnama i mnogima drugima. Kako bi usporili njegov dolazak u Hrvatsku ili ga barem ograničili, angažirane su Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencija za akreditaciju u zdravstvu. Odluka o uvrštavanju na listu donosila se skoro godinu dana, itd, itd. Važno je i pošteno naglasiti da je i Abbott svojim katastrofalnim predviđanjem količinskih potreba za Libreom također doprinio svemu ovome.

Mislim da je Libreu bila potrebnija oružana pratnja nego našoj repki. 🙂

No, dogodilo se čudo i Libre je došao u Republiku Hrvatsku! #nevjerojatnoAliIstinito

Zaključak
Ovo je veliki dan za Hrvatsku i imamo ogroman razlog za zadovoljstvo! Posebno mi odrasli na intenziviranoj terapiji inzulinom! Mi već osamnaest godina imamo pravo na premalo trakica za mjerenje glukoze u krvi i uspješnu samokontrolu. Nitko osim portala naInzulinu.com nije se ozbiljnije potrudio da se taj broj trakica poveća. Hvala svima koji su bilo čime doprinijeli da konačno malo uhvatimo korak s modernim svijetom. Iz početne pozicije gdje niti struka ni pacijenti nisu znali za ovu tehnologiju, niti je proizvođač bio zainteresiran za dolazak u Hrvatsku – došli smo do toga da je usprkos vlastitim i tuđim opstrukcijama – Libre sletio u Hrvatsku, na HZZO listu pomagala! A i CGMS konkurenciji smo postali puno zanimljiviji.

Bit će tu još čuda i čudesa jer mnogi pacijenti i doktori još uvijek ne znaju detalje koje smo mi objavili još 24. 4. 2018. ovdje; bit će problema s količinama i tumačenjima, itd, itd..  Npr. neki dijabetolozi još uvijek misle da vas zbog Librea sve treba potrpati u bolnicu, iako je HZZO sve korektno objasnio, objavio i poslao svima. 🙂 Ali, pomalo, moja procjena je da će se u Hrvatskoj situacija stabilizirati prije nego npr. u Velikoj Britaniji, gdje je Libre došao prije 6 mjeseci, a i dalje imaju tehničkih problema u ostvarivanju prava. Sve to usprkos premijerki Theresi May koja ga uredno nosi i pokazuje svima.

O inicijativi Za život s manje boli i svima koji su je podržali pročitajte ovdje. Idemo dalje, korak po korak i sretno nam bilo.


Još iz kategorije Advocacy: