Davor Skeledžija

Predavanje o dijabetesu na konferenciji „Future is now“!

15/11/2019

Pozvan sam održati predavanje pod nazivom: „Uloga podataka u regulaciji dijabetesa“ na  konferenciji „Budućnost je sada“ u Beogradu, Hotel Moskva, 21. 11. 2019.

Predavanje nije toliko namijenjeno osobama s dijabetesom, koliko široj populaciji medicinskih stakeholdera (zdravstvena osiguranja, ministarstva, medicinari, farmaceuti, IT...).

Na konkretnom primjeru kontinuiranog mjerenja glukoze bit će pokazano:
1) koliko smo podataka o dijabetesu nekada imali (malo),
2) koliko ih imamo danas (puno),
3) koliko je dobro što imamo toliko podataka,
4) koliko je fantastično kada te silne podatke prepustimo umjetnom algoritmu da na osnovu njih određuje količinu inzulina koja će biti isporučena u organizam.

Slijedi panel-diskusija pod nazivom: „Podaci – zlato XXI veka“, a sudionici su:
➩ Bojan Trkulja (direktor, INOVIA)
➩ Davor Skeledžija (portal naInzulinu.com)
➩ dr. Milan Dinić (direktor Lekarske komore Srbije)
➩ predstavnik RFZO-a

I još svašta zanimljivog, kompletan službeni program je ovdje.

Portal naInzulinu.com dobio je 4 ulaznice za konferenciju! Vi koji biste željeli provesti četvrtak (21. 11.) na predavanjima u Hotelu Moskva (ručak osiguran) pošaljite e-mail na [email protected]  i možda baš vi osvojite ulaznice!

Iz Hrvatske će još na konferenciji aktivno sudjelovati i Marko Gangur iz Međunarodne udruge studenata medicine. On će govoriti o kampanji #budiMRAK, a zajedno ćemo učiniti sve da uspješno obranimo naše boje. 🙂

Na konferenciji će prisustvovati i predstavnici udruženja „Plavi krug“ za borbu protiv dijabetesa iz Beograda.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: