Nesvakidašnji uspjesi male zadarske udruge Cukrići!

Ako ne živite ispod kamena, morali ste se u posljednje vrijeme susresti sa zadarskom udrugom Cukrići. Riječ je o humanitarnoj organizaciji koja je pokrenula peticiju za glukagon bez igle – Baqsimi i skupila 36.000 potpisa. Iako finalnih rezultata još nema jer još čekamo odluku HZZO-a, ovako veliki broj potpisnika je uspjeh sam po sebi.

No, Baqsimi nije povod ovom tekstu.

Dva velika uspjeha Cukrića – Medtronic 780G i novac iz EU fondova!

1) Cukrići pokupovali Medtronic 780G pumpe!

Zahvaljujući odličnoj suradnji s Gradom Zadrom i nogometnim klubom Zadar – udruga Cukrići svim je svojim zainteresiranim članovima osigurala najmoderniju inzulinsku pumpu Medtronic 780G!! ? Riječ je o sveukupno 6 pumpi koje uz pomoć povezanih senzora znaju peglati visoke i niske šećere. Sredstva su osigurana, a polagano kreće i edukacija. Više o ovoj pumpi na www.medtronic780g.com

Edukacija u Zagrebu
Edukacija u Zagrebu

2) EU projekt – Cukrići pribavili 467.000 kuna!

Naši su Zadrani aplicirali za sredstva iz europskih strukturnih fondova za jačanje lokalne zajednice  i rezultat nije izostao! U partnerstvu s Gradom Zadrom i Veterinarskom školom dobili su stvarno pozamašan iznos od pola milijuna kuna.

Gornja dva uspjeha primarni su povod malenom slavlju koji su organizirali (naslovna fotografija) – jer uspjehe treba znati proslaviti. Iako su svi očigledno veseli, u mislima im je bio i sljedeći izazov – Baqsimi – za odrasle i djecu s tip 1 dijabetesom…


Poruka predsjednice Cukrića – Doris Sandalić

Dijabetičke udruge nisu tamo neke nepoznate prostorije i institucije, udruge su samo grupa osoba s dijabetesom i njihovih obitelji. Kada se sljedeći puta zapitate što je neka udruga učinila za vas, odmah se potom upitajte što ste vi učinili za udrugu. Jer udruge – to smo mi.

Doris Sandalić, predsjednica Cukrića
Doris Sandalić, predsjednica Cukrića

Zaključak

Nisam siguran je li ijedna dijabetička udruga iz Republike Hrvatske uspjela probiti nevjerojatne birokratske i ostale barijere koje nameću Europska unija i Hrvatske institucije. No, očigledno je moguće odraditi taj posao i dobiti novac, Cukrići su dokaz. Iskrene čestitke.

Ako ste u Zadru ili okolici; ili vas jednostavno zanima rad jedne male ali iznimno uspješne udruge osoba s dijabetesom, posjetite njihovu web stranicu i zapratite ih na Facebooku.

Poželimo im da se uskoro ponovno okupe na još jednoj proslavi ?

Sretno nam bilo!


Još iz kategorije Izdvojeno: