Libre 2 senzori došli u Hrvatsku!

Od najvećeg dilera Libre senzora u Hrvatskoj – tvrtke Bontech dobili smo službenu informaciju da je krenula prodaja Libre 2 senzora u Republici Hrvatskoj!

Da, to su oni sa alarmima 😀

Libre 2 je dobio alarme za visok i nizak šećer, te alarm koji se oglasi ako je mobitel ili Libre čitač izvan dometa senzora. Riječ je o udaljenosti od otprilike 2-4 metra.

Sve razlike između Libre 1 i Libre 2, te kakvi su točno alarmi u drugoj generaciji Libre senzora pročitajte u ovom tekstu:

Libre 2 – osvrt i usporedba

VAŽNO VAŽNO VAŽNO:

  1. Libre 2 senzori u početku će biti dostupni samo za novac
  2. Libre 2 senzori u početku neće biti dostupni preko HZZO osiguranja
  3. Libre 2 senzore se može očitavati službenom LibreLink aplikacijom i neslužbenom xDrip sada bez MiaoMiao
  4. Libre 2 senzore se može očitavati i s većine fizičkih Libre 1 čitača (samo nema alarma)
  5. Još nisu dostupni fizički Libre 2 čitači, ali zato je dostupna LibreLink aplikacija za Android i iPhone

Ključne informacije za Hrvatsku

Ova informacija je relativno nebitna svim osobama s tip 1 dijabetesom u RH jer imaju pravo na Libre 1 senzore putem HZZO-a koje će nastaviti koristiti. Ovo je samo naznaka da će i oni uskoro moći koristiti Libre 2 senzore, samo se moraju strpjeti.

Nažalost postoji i značajan broj osoba s tip 2 dijabetesom na intenziviranoj terapiji inzulinom. One nemaju pravo na senzore i sami ih moraju kupovati. Nadamo se da će HZZO uskoro i toj malobrojnoj populaciji osigurati senzore. Do tada će za isti novac umjesto Libre 1 senzora kupovati Libre 2 senzore s alarmima.

Ključne informacije za regiju

Velik dio osoba s dijabetesom u BiH, Srbiji i drugdje već je prešao na Libre 2 senzore koje su do sada nabavljali u Austriji, Njemačkoj i sličnim zemljama. Njima će život sada biti jednostavniji jer će svoju opremu za dijabetes moći nabavljati i u bližoj Hrvatskoj.

Zaključak

Iako će se dio čitatelja odmah zapitati – a što je s Libre 3? –  objektivno možemo reći da je dolazak druge generacije najpopularnijeg senzora u Hrvatsku velika i dobra vijest. Alarmi će im pomoći da se više nepotrebno ne bude po noći ako je šećer u definiranim granicama.

Abbott polako gasi proizvodnju Libre 1 senzora, stoga uopće ne trebamo sumnjati da će Libre 2 senzori uskoro postati dostupni i preko HZZO-a. Bez doplate – naravno 😊.

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije CGMS/FGMS:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com