Davor Skeledžija

Dani dijabetesa s internacionalnim sudjelovanjem u Brčkom!

18/03/2023

U Bosni i Hercegovini postoji grad Brčko koji je udaljen je samo 32 kilometara od hrvatske Županje.

Od 24. do 26. ožujka grad Brčko bit će domaćin Dana dijabetesa BiH na kojem će sudjelovati brojne osobe s dijabetesom iz cijele regije!

ff

Pa tako u pozivu na Dane dijabetesa stoji:

„Želimo da okupimo osobe koje žive sa dijabetesom i članove njihovih porodica iz BiH i regiona, zdravstvene radnike u cilju sticanja novih saznanja iz oblasti dijabetologije i drugih zdravstvenih stanja.

Dani dijabetesa će ponuditi raznovrsne i aktuelne teme i predavače iz BiH i regiona koji su prilagođeni osobama sa dijabetesom i članovima njihovih porodica.

Pored toga vjerujemo da će dani dijabetesa zdravstvenim profesionalcima ponuditi priliku za usavršavanje, da razmjene iskustva i unaprijede svoje prakse.“

Cijene kotizacije, smještaja i ostali detalji dostupni su na ovom linku.

Prema riječima predsjednika udruge iz Brčkog, njihov distrikt financira sve senzore svim osobama s tip 1 dijabetesom!

bok

Predsjednik udruge iz Brčkog - Đorđe Vuković

Kada je riječ o senzorima: ovim primjerom Brčko pokazuje da su najnapredniji dio Bosne i Hercegovine koji bi ostali mogli odlično iskoristiti kao svijetli primjer!

Đorđe također navodi da je u ovom trenutku nesumnjivo najpopularniji Libre senzor, stoga sam na tu temu pozvan održati predavanje pod sponzorstvom tvrtke Bontech. Riječ je o tvrtci koja prodaje najviše senzora u Republici Hrvatskoj pa joj prirodno naginju i mnogi iz Bosne i Hercegovine.

Kako sve ne bi previše odisalo „komercijalom“, održat ću i zasebno neovisno predavanje/diskusiju „BIH Dijabetes i tehnologija“ u kojem ćemo se osvrnuti na tehnologiju dostupnu u BiH, ali i onu u HR, a koja nije preskupa da bi ju koristile osobe s dijabetesom iz BiH.

Kompletan raspored događanja uskoro će biti dostupan.

Dođite 😊

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Vijesti i Događanja: