7 razloga zašto ove subote morate doći u Maksimir!

Hrvatski sabor u ožujku ove godine izglasao je obilježavanje Hrvatskog dana šećerne bolesti! Događanja će biti po cijeloj Hrvatskoj što je zbilja sjajno, a u Zagrebu je Maksimir mjesto gdje želite biti!

U subotu u 10 sati Maksimir će biti mjesto za osobe s tip 1 i tip 2 dijabetesom!

7 razloga zašto u subotu želite doći u Maksimir:

1) Na glavnom će se ulazu okupiti čak 10 dijabetologa, pedijatara, nutricionista i ostalih stručnjaka – zainteresiranih za opuštenu šetnju s vama! Šetnju u kojoj ih možete pitati što god vas zanima o tip 1 i tip 2 dijabetesu!

2) Među stručnjacima će se nalaziti i profesor Darko Kaštelan (intervju) kojemu možete reći da niste zadovoljni što je HZZO povećao iznos za pumpe s 1.5 na 5 milijuna kuna, ili mu reći da ste presretni što su pumpe uopće na HZZO-ovoj listi, ili pitati nešto treće. Dijabetologica Ivana Kraljević je kao i Kaštelan, članica HZZO Povjerenstva za pumpe te će također moći odgovoriti na različita pitanja!

3) Doći će i pedijatrica dijabetologinja Katja Dumić Kubat koja radi na Rebru, a velik dio svog stručnog usavršavanja je provela u najprestižnijim medicinskim centrima u SAD-u! U pravu ste, kći je legendarnog Miroslava Dumića koji je većinu svoje karijere također radio na Rebru. Sve što se ne usudite pitati svoju pedijatricu – pitajte Katju!

4) Tvrtka Medilab ONE besplatno će mjeriti šećer u krvi svojim vrhunskim aparatićima! Njihovu Andreu Štern moći ćete gnjaviti s pitanjima kada će Dexcom i OmniPod 5 doći u Hrvatsku.

5) Dolazi i poznati TV voditelj Petar Pereža – koji će vam moći odgovoriti na pitanje kako je njegov sin ostvario pravo na inzulinsku pumpu preko HZZO-a.

6) Stiže i poznati istraživački novinar Jutarnjeg lista – Dušan Miljuš. On ima tip 2 dijabetes i opako se navukao na senzore. Pitajte ga kako i zašto!

7) Osim najzdravije vode s obližnje javne česme na ulazu u Maksimir, nekako će na događanje zalutati i određena količina Cole Zero 😊.

Ako ste u Splitu, u isto će se vrijeme slično događanje odvijati na Rivi gdje će doći dijabetolozi iz KBC Split, nutricionisti i patronažne sestre. Mjerit će se šećer u krvi, tjelesna težina i izračunavati rizik za nastanak tip 2 dijabetesa.

Zaključak

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da se odlično provedete na svježem zraku i učinite nešto dobro za svoje zdravlje!

Okupljanje počinje u 10h u neposrednoj blizini glavnog ulaza u Maksimir odakle će kretati šetnje sa stručnjacima. Završavamo u 13h 🙃

Organizatori događanja su Hrvatsko dijabetološko društvo (HDD), Hrvatsko društvo za endokrinologiju i dijabetologiju (HDED) i Zagrebačko dijabetičko društvo.


Još iz kategorije Vijesti i Događanja: