David Klapan

VIDEO - predstavljamo Guide - najnoviji aparatić za brzo mjerenje glukoze u krvi!

06/02/2018

Da odgovorimo na glavno, najbolnije i najlogičnije pitanje:
NE, ovog najnovijeg aparatića tvrtke Roche (još) nema u Hrvatskoj.  Dokle god HZZO bude otkupljivao start pakete (aparatić, lancetar i nešto trakica) po cijeni manjoj od 1 kn, a istovremeno konstantno rušio otkupne cijene trakica; ovakve moderne aparatiće nećemo vidjeti. Ipak, vjerujem da će uskoro državni službenici početi raditi svoj posao, da će konačno uvesti malo reda te donijeti novi pošteniji pravilnik sukladan EU standardima. Detaljnije na ovu temu pročitajte ovdje.

Odgovor na drugo logično pitanje je:
Da, volimo modernu tehnologiju bezbolnog mjerenja glukoze (CGMS i fGMS), ali smo svjesni da će u većoj ili manjoj mjeri mjerenje glukoze u krvi još niz godina biti prisutno u životima osoba s dijabetesom. Zato ćemo i dalje veliku pažnju posvećivati modernim aparatićima za mjerenje glukoze u krvi i tražiti HZZO i farmaceute da one najbolje učine dostupnima u Republici Hrvatskoj.

Do tada uživajte u našem najnovijem, kratkom, ali informativnom video uratku - Accu-Chek Guide :).

 

David Klapan
Trener osobnoga razvoja | Young Leader | Bivši član predsjedništva Zagrebačkog dijabetičkog društva | Zaljubljenik u tehnologiju, bloger i aktivist za prava pacijenata

Još iz kategorije Izdvojeno: