Davor Skeledžija

Libre 2 – najava recenzije!

20/01/2019

Nedostaju li vam alarmi? HZZO vam financira Libre 1? Bez doplate imate pokriveno 364 od 365 dana u godini, a vama nije dosta? Još bi sada i alarme? Razmazili smo se malo? 🙂

Šalim se, želimo sve, što prije i nećemo se nikome zbog toga opravdavati. U Njemačkoj se lagano zahuktava isporuka Libre 2 čitača i senzora čiji kraći opis možete pročitati i u ovom članku. Za sada na Libre 2 imaju pravo samo njemački osiguranici čije zdravstveno osiguranje ima potpisane jače ugovore s Abbottom.

No, zahvaljujući pomoći generalnog tajnika Saveza udruženja dijabetičara u Zeničko-dobojskom kantonu, Harisa Delića, recenzija Libre 2 senzora i čitača će uskoro osvanuti na stranicama ovog portala. Hvala Harise!

Za sada ću vas samo podsjetiti da i dalje nije riječ o real time CGMS-u kao što je Dexcom. Naime, alarm će se oglasiti kada šećer izađe izvan granica, ali da biste vidjeli o čemu je točno riječ, potrebno je i dalje prisloniti čitač na senzor, kao s Libre 1. No sreća da je tako jer da nije, Abbott bi potencijalno obrisao pod s konkurencijom, a to nam u ovoj fazi ne treba. Druga dobra vijest je da cijena Libre 2 ne bi trebala biti viša od Libre 1. Stoga ne zaboravite onu staru narodnu: „Poklonjenom konju se ne gleda u zube“.

Uskoro više informacija.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: