Gost autor

Barem jedna briga manje: aplikacija koja će napokon organizirati vaše nalaze

23/03/2023

Besplatna domaća aplikacija Meddox omogućuje jednostavno spremanje, organiziranje i čuvanje vaše zdravstvene dokumentacije.

„Papirologija“ koja prati svakog kroničnog bolesnika poprima razmjere arhivske građe, izazivajući dodatni stres i frustracije. Koliko puta ste (po mogućnosti pet minuta prije izlaska iz kuće) u pretrpanim fasciklima, registratorima, aktovkama, u ladicama i na policama tražili najnovije nalaze, povijest bolesti, ime specijalista za kojeg ste sigurni da je potpisao vaše posljednje nalaze, ali se ne možete sjetiti kako se zove, posljednje rezultate laboratorija kako biste usporedili vrijednosti s novima…?

Svi papiri „u džepu“

Sad zamislite na trenutak da imate aplikaciju na mobitelu koja će vam, ponuditi mogućnost da uslikate mobitelom papire, uredno ih spremiti i posložiti, omogućiti vam pretraživanje i brzo snalaženje u dokumentaciji. Koja će omogućiti usporedbu laboratorijskih vrijednosti od „prije“ i „poslije“, pa će vam odmah biti vidljivo koliko su se nalazi promijenili i u kojem smjeru…

Za čuvanje papira više vam neće biti toliko važni ti silni fascikli kojima ste okruženi, već će sve biti pohranjeno u memoriji mobitela, a svaki dokument moći ćete jednostavno podijeliti s liječnikom ili prijateljem. I možete biti sigurni da je vaša dokumentacija dobro zaštićena, pa joj se može pristupiti samo pomoću šifre koju ćete sami kreirati.

I kreatorice aplikacije Meddox, Maja Bogović i Vesna Babić, borile su se mukotrpno s obiteljskom zdravstvenom dokumentacijom – iz smišljanja načina kako posložiti i spremiti papire, nastala je aplikacija koja će mnogobrojne pacijente riješiti nepotrebne glavobolje.

Razvoj Meddox aplikacije

Uskoro će biti moguće i slanje podsjetnika za uzimanje lijeka ili za sljedeću kontrolu, što je mnogima itekako potrebno. Za sada su uvedeni podsjetnici kojima se korisnike upućuje na korisne zdravstvene informacije poput mogućnosti mjerenja tlaka ili vitaminsko-mineralnog statusa u ljekarnama ili se dijele konkretni zdravstveni savjeti vezani uz razne bolesti. Tu je i blog na kojem se mogu pročitati razni zanimljivi članci vezani uz naše zdravlje, kao i Rječnik stručnih pojmova koji možete po želji konzultirati.

Za korištenje aplikacije nije potrebno predznanje

Meddox je vrlo jednostavan za korištenje te će se u njemu brzo naučiti snalaziti čak i osobe starije životne dobi, odnosno oni bez prethodnog iskustva s digitalnim sadržajima. Trebate imati samo mobitel ili laptop, a poslužiti može i tablet. U slučaju da ne znate kako i gdje preuzeti i spremiti aplikaciju, mogu vam pomoći vaša djeca, unuci, nećaci ili susjedi, pokazati vam osnove korištenja, a potom će vam sve biti jednostavno i brzo.

Kratke upute možete i pogledati u ovom videu:

Ako si želite olakšati evidenciju medicinske dokumentacije aplikaciju Meddox besplatno preuzmite ovdje.


Još iz kategorije Izdvojeno: