ATTD2024: Abbott Libre na najboljoj konferenciji!

Znate li da je HZZO u prvih 9 mjeseci prošle godine financirao skoro 165.000 Libre senzora?¹ Prvi sljedeći konkurent je isporučio 7.200¹ stoga moramo priznati da je riječ o daleko najpopularnijem senzoru u Hrvatskoj, a slično je i u Europi. Što nam novo donosi Abbott? 🙂

U ovom trenutku u Hrvatskoj imamo Libre 2 koji je iznimno precizan (MARD 9.2), podatke prikazuje u realnom vremenu u aplikaciji, postoji „legalna“ aplikacija i za roditelje, a tu je i odlična integracija s pametnom inzulinskom brizgalicom NovoPen Echo Plus.

Ljeto uz najnoviji NovoPen Echo plus, povezan Libre senzorima!

Ne zaboravimo da su senzori preko osiguranja potpuno bez doplate za SVE osobe sa tip 1 i tip 2 dijabetesom na 4 i više doza inzulina! 🙂 ²

Želite još i besplatnu isporuku na kućnu adresu? Može! 🙂 Nazovite Bontech i dogovorite se.

Što još želite!? Libre 2 Plus? 😊

Abbott je na ATTD2024 konferenciji odradio sve što treba; zakupili su lijepi veliki štand, pokazali su nam novi Libre 2 Plus, Libre 3, a jako su se potrudili prezentirati i odličnu integraciju s NovoPen Echo Plus pametnim penom. Taman su prigodno osvanuli i rezultati velike studije³ koja govori u prilog boljoj regulaciji dijabetesa kod tip 2 dijabetičara na GLP lijekovima i senzorima.

Očekivano, budući da je cijelim svijetom odjeknuo najnoviji Libre 2 Plus senzor, njemu je je na konferenciji bilo posvećeno najviše prostora.

Abbott je osluškivao „želje i pozdrave“ pacijenata i donio ova unapređenja za Libre 2 Plus5:

1) Dostupan je za djecu iznad 2 godine starosti!
2) Novi MARD mu je 8.2%!
3) Senzor sada traje 15 dana
4) Integriran je s OmniPod 5 i Tandem inzulinskim pumpama

Gdje je dostupan Libre 2 Plus i kamo dolazi?

U ovom trenutku je dostupan u SAD-u, a dobio je i EU CE certifikat za integraciju s Omnipod 5; stoga je realno očekivati da ćemo vrlo brzo objaviti vijest o prvim EU zemljama gdje će Libre 2 Plus postati dostupan.

Hrvatska sigurno neće biti odmah u prvom valu. Ipak, ako se prisjetite lansiranja nove verzije LibreLink aplikacije s očitanjem u realnom vremenu, složit ćete se da smo jako kratko čekali. Čim su ju izdali u Velikoj Britaniji i potom popravili neke sitne nedostatke, nadograđena LibreLink aplikacija je lansirana i u Hrvatskoj.

Kako izgleda Libre 2 Plus?

Izgledom je potpuno identičan Libre 2 koji svi poznajemo. I dalje su senzor i odašiljač spojeni, što olakšava uporabu.

Zaključak

Svatko ima pravo na svoje subjektivno mišljenje i uvijek ga treba uvažavati, posebno ako je riječ o osobi koja živi s dijabetesom. No, važno je biti svjestan da su činjenice iznesene u ovom članku objektivne i provjerljive te apsolutno zasnovane na stvarnosti!4

Riječ je o vrlo lijepoj stvarnosti i budućnosti zbog koje bi svaka osoba dobre volje trebala biti presretna! 🙂

Sretno nam bilo.

Članak je podržala tvrtka Abbott što ne umanjuje istinitost svake napisane riječi.

  1. Izvor HZZO
  2. https://narodne-novine.nn.hr/eli/sluzbeni/2023/108/1558/pdf
  3. https://abbott.mediaroom.com/2024-03-06-Real-World-Data-Show-Abbotts-FreeStyle-Libre-R-Systems-and-GLP-1-Medicines-Work-Better-Together-for-People-with-Type-2-Diabetes
  4. https://freestyleserver.com/Payloads/IFU/2023/q1/ART40973-057_rev-A-web.pdf
  5. https://www.abbott.com/corpnewsroom/strategy-and-strength/a-new-chapter-in-freestyle-libre-technology.html

Kućište senzora, FreeStyle, Libre i srodne trgovačke marke su zaštićene marke društva Abbott. ©2024 Abbott ADC- 90230 v 1.0 Abbott Laboratories d.o.o., Koranska 2, Zagreb.


Još iz kategorije CGMS/FGMS: