Davor Skeledžija

Dijabetičar osvojio 8. mjesto u posljednjoj etapi svjetske biciklističke utrke!

05/10/2021

Član tima Novo Nordisk na posljednjoj je etapi utrke u kojoj je sudjelovalo čak 110 profesionalnih biciklista - osvojio osmo mjesto!

Andrea Peron utrkivao se protiv onih bez dijabetesa, onih čije tijelo automatski ispravlja visoke i niske šećere! I uspio!  Na visoko osmo mjesto probio se momak naInzulinu ?. Intervju s Davidom i Andreom prije nego što je rasturio relaciju Samobor -> Zagreb potražite u prethodnom tekstu:

Davidu dodatnu snagu za bicikliranje daje pomisao da „nosi poruku“ ljudima diljem svijeta koji žive s dijabetesom

Većina Novo Nordisk tima se našla otprilike na sredini, ali je Andrea dokazao svima da su i veći uspjesi uistinu mogući!! ?

Dodatnu podršku dočeku biciklista pred HNK-om organiziralo je Zagrebačko dijabetičko društvo, a zahvaljujući timu iz Novo Nordiska, imali smo vrhunske pozicije odmah pored ciljne ravnine – HVALA!

Atmosfera završetka CroRace utrke bila je fantastična. Gromoglasno navijanje u kombinaciji s glasnim lupanjem po transparentima i još glasnijim helikopterom koji je uživo prenosio natjecanje na brojne televizijske i internetske platforme – bio je najuzbudljiviji način za provesti nedjelju.

Podatke o svim natjecateljima i pozicijama potražite ovdje:
https://www.crorace.com/rezultati/etapa-6/30

Hvala svima na sudjelovanju u utrci ili pored nje i vidimo se sljedeće godine ?

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije sport i dijabetes: