Davor Skeledžija

Novi igrač za mjerenje glukoze u krvi!

01/12/2020

Na ovom portalu baš i ne pišemo o aparatićima za mjerenje glukoze u krvi. Uglavnom zato što senzore za bezbolno kontinuirano mjerenje glukoze smatramo modernom i zanimljivom tehnologijom s brojnim naprednim mogućnostima.

Ipak, naInzulinu prati i veliki broj osoba s dijabetesom tipa 2 koje na žalost nemaju pravo na senzore i ne mogu si ih priuštiti. Oni stoga, ovisno o broju injekcija, ostvaruju pravo na trakice za krv i jako je važno  da znaju kako ih najbolje iskoristiti.

Njih će razveseliti informacija da se na A listi pomagala HZZO-a (bez doplate) pojavio CareSens PRO – novi aparat za mjerenje glukoze u krvi.


Neke od karakteristika CareSens PRO aparatića:

  • Veliki osvijetljeni ekran (6,3 cm)
  • Zahtijeva malen uzorak krvi (0,4 µl)
  • Rezultat nakon 5 sekundi
  • Memorija od 1000 mjerenja
  • Mogućnost označavanja mjerenja prije (natašte) ili nakon jela
  • Gumb za izbacivanje upotrijebljenih trakica

(na tržištu postoji još i Dual verzija aparatića koji može još mjeriti i ketone, te ima Bluetooth opciju za povezivanje na mobitel)

Distributer Karl Dietz u dogledno je vrijeme najavio dolazak i svog CGM senzora, stoga iskrene čestitke. 👍

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: