Konačno povoljna dextroza za dijabetičare u Hrvatskoj!

Ako ste tražili jeftine dekstrozne bombone za hipoglikemiju, najvjerojatnije ste završili u Mulleru ili DM-u. Problem je u tome što su oni loše pakirani za krizne situacije, a jedni su i neprihvatljivo kiseli.

Po mom skromnom mišljenju, dekstroza generalno je najbolje moguće rješenje za precizan i brz izlaz iz hipoglikemije koji vas potom neće zakucati u tešku hiperglikemiju.

Prilikom posjeta svjetskim „dijabetičkim konferencijama“ uvijek sam išao na štandove gdje sam po sajamskim cijenama kupovao „pravu dekstrozu“ za dijabetičare. Sajamske cijene su obično povoljnije, a dio se dijelio, posebno ako ste nešto i kupili  😊

Što je to „prava dekstroza za dijabetičare“?

Moja definicija prave dekstroze za dijabetičare uključuje ovo:

 • Prikladno tvrdo pakiranje za lako otvaranje i zatvaranje
 • Dvije veličine pakiranja za različite potrebe
 • Ne previsoka cijena
 • Ne smije biti previše kiselo
 • Malo magnezija dobro dođe protiv grčenja mišića
 • Tekućina i/ili bomboni – pa kako tko voli

Dobio sam na tesitranje nekoliko okusa tableta: naranča, limun, limeta, malina i borovnica. Borovnica mi je malo preumjetna (a što si mislio? 😊 ), limun mi je jako fin, a naranča fantastična! Naravno, o ukusima se ne raspravlja, stoga je najbolje isprobati i naći svog favorita.

Ono što je posebno mudro su dva različita pakiranja koja se lako otvaraju i zatvaraju – malo pakiranje za žensku torbicu u kojoj nikad nema mjesta, a veliko za pravi muški ruksak, noćni ormarić ili auto.

 

Naravno da iz velikog pakiranja tablete možete prebacivati u malo kada ga ispraznite i ostvariti cijenu od samo 0.7 kuna po tableti!

Jedna tableta sadrži 4 grama glukoze što bi značilo da ćete za jednu hipoglikemiju najvjerojatnije potrošiti oko 3 tablete (12g UH) što iznosi 2,1kn. Naravno, loše regulirane osobe s dijabetesom i jakim hipoglikemijama će morati platiti više.

Ja ne, ali pouzdano znam da neki konzumiraju glukozu isključivo u obliku napitka. Stoga su dostupni tekući okusi limun i šumsko voće, bočica je volumena 60ml što iznosi 15 g UH i fantastično lako se otvara i zatvara.

Lift dekstroza u tekućini

Korisni detalji:

 • Lift proizvodi ne sadrže gluten ni kofein, a ima magnezija, što želimo.
 • Dostupni su ekskluzivno putem Mediligo Internet trgovine.
 • Poštarina iznosi 24 kn, što je možda puno ako za početak želite naručiti jedan ili dva okusa na testiranje.
 • Zato postoji opcija preuzimanja kupljene robe na adresi MediLigo, Strojarska cesta, i iznosi samo 0kn!
 • Za narudžbe iznad 350kn je dostava također 0kn!
 • Lokacija za preuzimanje je lako dostupna tramvajem (iza autobusnog kolodvora Zagreb) i autom.

Zaključak

Lift je vrlo ugledni svjetski brend iz Velike Britanije u što se možete i sami uvjeriti ako u Google ukucate „Lift dextrose“. Stvarno je odličan osjećaj imati dostupno nešto tako „svetski, a kod nas“ i to po prihvatljivoj cijeni. Najbolje od svega je što rizik od samo 12kn za testiranje nipošto nije velik.

p.s. ovaj članak je objavljen u suradnji s tvrtkom Mediligo.hr


Još iz kategorije Izdvojeno:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com