Davor Skeledžija

Konačno povoljna dextroza za dijabetičare u Hrvatskoj!

24/04/2021

Ako ste tražili jeftine dekstrozne bombone za hipoglikemiju, najvjerojatnije ste završili u Mulleru ili DM-u. Problem je u tome što su oni loše pakirani za krizne situacije, a jedni su i neprihvatljivo kiseli.

Po mom skromnom mišljenju, dekstroza generalno je najbolje moguće rješenje za precizan i brz izlaz iz hipoglikemije koji vas potom neće zakucati u tešku hiperglikemiju.

Prilikom posjeta svjetskim „dijabetičkim konferencijama“ uvijek sam išao na štandove gdje sam po sajamskim cijenama kupovao „pravu dekstrozu“ za dijabetičare. Sajamske cijene su obično povoljnije, a dio se dijelio, posebno ako ste nešto i kupili  😊

Što je to „prava dekstroza za dijabetičare“?

Moja definicija prave dekstroze za dijabetičare uključuje ovo:

 • Prikladno tvrdo pakiranje za lako otvaranje i zatvaranje
 • Dvije veličine pakiranja za različite potrebe
 • Ne previsoka cijena
 • Ne smije biti previše kiselo
 • Malo magnezija dobro dođe protiv grčenja mišića
 • Tekućina i/ili bomboni – pa kako tko voli

Dobio sam na tesitranje nekoliko okusa tableta: naranča, limun, limeta, malina i borovnica. Borovnica mi je malo preumjetna (a što si mislio? 😊 ), limun mi je jako fin, a naranča fantastična! Naravno, o ukusima se ne raspravlja, stoga je najbolje isprobati i naći svog favorita.

Ono što je posebno mudro su dva različita pakiranja koja se lako otvaraju i zatvaraju – malo pakiranje za žensku torbicu u kojoj nikad nema mjesta, a veliko za pravi muški ruksak, noćni ormarić ili auto.

 

Naravno da iz velikog pakiranja tablete možete prebacivati u malo kada ga ispraznite i ostvariti cijenu od samo 0.7 kuna po tableti!

Jedna tableta sadrži 4 grama glukoze što bi značilo da ćete za jednu hipoglikemiju najvjerojatnije potrošiti oko 3 tablete (12g UH) što iznosi 2,1kn. Naravno, loše regulirane osobe s dijabetesom i jakim hipoglikemijama će morati platiti više.

Ja ne, ali pouzdano znam da neki konzumiraju glukozu isključivo u obliku napitka. Stoga su dostupni tekući okusi limun i šumsko voće, bočica je volumena 60ml što iznosi 15 g UH i fantastično lako se otvara i zatvara.

Lift dekstroza u tekućini

Korisni detalji:

 • Lift proizvodi ne sadrže gluten ni kofein, a ima magnezija, što želimo.
 • Dostupni su ekskluzivno putem Mediligo Internet trgovine.
 • Poštarina iznosi 24 kn, što je možda puno ako za početak želite naručiti jedan ili dva okusa na testiranje.
 • Zato postoji opcija preuzimanja kupljene robe na adresi MediLigo, Strojarska cesta, i iznosi samo 0kn!
 • Za narudžbe iznad 350kn je dostava također 0kn!
 • Lokacija za preuzimanje je lako dostupna tramvajem (iza autobusnog kolodvora Zagreb) i autom.

Zaključak

Lift je vrlo ugledni svjetski brend iz Velike Britanije u što se možete i sami uvjeriti ako u Google ukucate „Lift dextrose“. Stvarno je odličan osjećaj imati dostupno nešto tako „svetski, a kod nas“ i to po prihvatljivoj cijeni. Najbolje od svega je što rizik od samo 12kn za testiranje nipošto nije velik.

p.s. ovaj članak je objavljen u suradnji s tvrtkom Mediligo.hr

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: