Najava konferencije „Advanced Technology & Treatmens for diabetics“ ATTD u Beču

Kao nepopravljivi ljubitelji moderne tehnologije, moramo vas izvijestiti o nadolazećoj  konferenciji „Advanced Technologies & Treatments for Diabetes“. Ove godine se odvija u obližnjem Beču  koji je udaljen samo 380 kilometara od Zagreba 🙂

Jedanaesta inovativna internacionalna ATTD konferencija će predstaviti izvanredan program od strane prepoznatih internacionalnih stručnjaka.  Prikazati će i najnovija dostignuća s inzulinskim analozima, inzulinskim pumpama, senzorima glukoze, zatvorene sustave (engl. closed-loop), uređaje za dijabetičku prevenciju, umjetni pankreas, moderne tehnologije za tretiranje debljine, itd. Ostale detalje konferencije u terminu 14. – 17.2.2018. potražite ovdje.

Novi ultra-bzi inzulin

Među brojnim temama ove godine, posebno izdvajamo:

  • Pregled ultra-brzo djelujućih inzulina (naš osvrt)
  • Tehnologije hrane i prehrane
  • Zamjena beta stanica – gdje smo dogurali?
  • Poslije HbA1c-a, konsenzus o ciljevima CGM-a (Beyond A1c-Consensus on CGM outcomes)
  • Suočavanje s varijabilnošću glukoze
  • Zatvaranje kruga (Closing the loop)

Na žalost, za sada još nismo osigurali uvjete za sudjelovanje i izvještavanje sa ove vrijedne konferencije, stoga ukoliko postoji netko tko je voljan pomoći ili napisati koji izvještaj za portal naInzulinu.com – molimo da se javi na email info(at)naInzulinu.com ili putem naše Facebook stranice. S obzirom na udaljenost Beča, ovo ne bi trebala biti nemoguća misija.

“Closed loop”

Još iz kategorije Izdvojeno: