Davor Skeledžija

Beta testiranje DiaHelp aplikacije za osobe s dijabetesom!

20/02/2021

Ova stranica nije javno dostupna bez gornjeg linka i velika hvala na trudu te odazivu na beta testiranje prve hrvatske aplikacije za međusobnu pomoć osobama s dijabetesom!

Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji i trendovima - ova aplikacija je u mogućnosti značajno unaprijediti život osoba s dijabetesom i učiniti ga sigurnijim. Primarna funkcija joj je lociranjem putem mobitela pozvati u pomoć osobe u blizini.

Ako se osoba s dijabetesom nađe u problemu kao što je opasna hipoglikemija, gubitak aparatića, trakica, inzulina, igala, pen-ova i slično, sve što treba napraviti je uključiti „SOS“ funkciju u Diahelp aplikaciji kako bi poziv u pomoć bio upućen:

SOS funkcija ima dvije mogućnost:

  1. „Drug or medical device“
    Locirati osobe s instaliranom aplikacijom u krugu od npr 30km, te im poslati zamolbu za pomoć. U prvom trenutku je komunikacija anonimna, ali kada/ako se netko odazove – ostvaruje se direktna messenger komunikacija i moguće pomoći osobi u nevolji. U poruci stiže direktan link na Google maps lokaciju uneserećene osobe s dijabetesom.
  2. „Emergency“
    Locirati osobu koja je pala ili pada u hipoglikemiju, te alarmirati osobe s Diahelp aplikacijom u krugu od npr. 1-2 km i tražiti pomoć. Osim toga, aplikacija u ovom slučaju šalje SMS ranije predefiniranim kontaktima u kojoj piše opasnost od hipoglikemije i link na točnu lokaciju na karti
  3. Džepni pristupi informacijama!
    Sve bitne novosti i informacije o dijabetesu će biti dostupne na jednom mjestu

U sklopu ovog beta testiranja te pozivamo da instaliraš aplikaciju.

Link na Android Google store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.diahelp.app

Link na iStore:
https://apps.apple.com/hr/app/diahelp-app/id1537074293

Nakon instalacije i isprobavanja aplikacije - molim da popunite ovaj kratki formular o eventualnim problemima ili greškama u aplikaciji:

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala