Maja Vukovic

Apel Young Leader-a doc.dr.sc. Dariu Raheliću

15/01/2018

Prije sjednice HZZO povjerenstva, koja se vrlo brzo održava i na kojoj će se odlučivati o daljnjem uspjehu dolaska tehnologije za bezbolno kontinuirano mjerenje glukoze, potrebno je i mišljenje stručnog društva za dijabetes na čijem čelu je naš doc.dr.sc. Dario Rahelić! Jednostavnijim rječnikom – potrebna nam je njegova potvrda / mišljenje kako bi Libre i Enlite došli na HZZO listu! Detalji o poceduri

Ukoliko sumnjate da nas ovaj cijenjeni liječnik uopće podržava, pročitajte ovaj članak.

Svako iščekivanje nečeg važnog najteže pada onome tko čeka, a mi ne možemo sjediti skrštenih ruku jer smo mi Young Leader-i (engl. mladi vođe) Internacionalne dijabetičke federacije IDF, odgajani da i sami moramo utjecati na svoju sudbinu.  Kako bismo pozitivno utjecali na našeg cijenjenog liječnika, i Društvo kojem je na čelu,  da odgovori HZZO-u, dobili smo podršku od nekoliko naših najsnažnijih – Young Leader-a iz istoimenog IDF-ovog programa. Radi se o velikim ljudima diljem svijeta čija je zadaća osvješćivanje javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću osobe oboljele od dijabetesa širom svijeta te angažman za bolji život svih nas.

Apel doc. Raheliću su, uz Young Leader-e s područja Hrvatske (Matija Ažić, Ivana Buzjak, David Klapan, Danijela Sušilović te moja malenkost),  supotpisali Young Leader-i iz inozemstva - jer svi smo na istoj strani, borimo se za bolje sutra osoba s dijabetesom! Upravo su oni, naši internacionalni prijatelji, prepoznali važnost uvođenja moderne tehnologije te njezine dostupnosti i u Republici Hrvatskoj. Odužit ćemo im se kada će njima trebati  pomoć u njihovom "advocacy-ju". Njihova snaga i moć vidi se iz njihovog pisma potpore i molbe za pozitivnom ocjenom i slanjem stručnog mišljenja dr. Rahelića HZZO-u.

Stoga od sveg srca jedno veliko THANK YOU - Daniel Veghu, Elizabeth Rowley, Pauline Brailly-Vignal, Alex Silverstein, Manuel Laginha Goncalves, Rossitza Handjiyska i Erin Little što su uočili, primijetili te prepoznali važnost naše Inicijative.

Tjedan smo započeli pozitivno s novom snagom punom elana i mladosti – snagom koja je nepobjediva i nezaustavljiva, a u pozitivno mišljenje dr. Rahelića uopće ne sumnjamo :). Nadamo se da ćemo ga završiti i sa pozitivnom odlukom prve instance HZZO-a, povjerenstva za medicinska pomagala.

Dopis Young Leadera doc. Raheliću možete pogledati ovdje.

Maja Vukovic
Organizatorica i suradnica brojnih dijabetičkih projekata Ljubiteljica dobre spize i "low carba" Pasionirana volonterka projekta www.insulinforlife.org

Još iz kategorije Advocacy: