Ypsomed nova inzulinska pumpa i davanje bolusa mobitelom!

Ako ste veliki ljubitelj Libre senzora, želite što manju inzulinsku pumpu bez ikakve nadoplate a diskrecija vam je iznimno važna – možda biste trebali proučiti najnoviju mylife YpsoPump inzulinsku pumpu.

O Ypsomed pumpama već smo pisali:

  • Najmanja pumpa s kateterom na tržištu
  • Elegantni ekran osjetljiv na dodir
  • Stakleni rezervoar za inzulin kapaciteta 1.6 ml
  • Nema vezu sa senzorima dostupnim u Hrvatskoj
  • Vrlo povoljna, na HZZO-ovoj listi pomagala bez doplate
  • Pregled stanja pumpe moguć na mobitelu i roditeljima

Nova je generacija identična prošloj uz jedan zanimljiv dodatak stručnog naziva: „dvosmjerna bluetooth komunikacija s mobitelom!“

Što je “Dvosmjerna bluetooth komunikacija s mobitelom”?!

Iza kompliciranog naziva krije se vrlo jednostavno pojašnjenje. Kod prošle verzije pumpe, podaci su isključivo išli iz smjera pumpe prema mobitelu.

S novom Ypsomed pumpom sada diskretno s mobitela možete izdati naredbu pumpi. Drugim riječima: s mobitela možete isporučiti inzulin npr. prije obroka!

Postoje osobe s dijabetesom koje si mogu usred najveće gužve zavrnuti rukav i inzulinskim penom uštrcati injekciju inzulina. No, svatko poznaje barem jednu osobu koja svoj dijabetes želi sačuvati za sebe, takvima će nova Ypsomed pumpa biti vrlo zanimljiva 😊

Kada novi mylife YpsoPump dolazi na HZZO-ovu listu?

Nova je pumpa ipak nešto skuplja od stare, no spašava ju činjenica da je stara Ypsomed pumpa najpovoljnija na HZZO-ovoj listi. Nadajmo se da će HZZO uvažiti činjenicu da je cijena stare pumpe samo 1.048 € i da slobodno mogu malo više odriješiti kesu za novu napredniju verziju.

Nevjerojatan potencijal nove Ypsomed inzulinske pumpe!!

Za kraj navedimo da se nova Ypsomed pumpa može povezati s Libre 3 i Dexcom G6 senzorima! Nažalost, ni jedan od ta dva senzora zasad nisu dostupni u Hrvatskoj pa tako ni specijalna myLife CamAPS aplikacija koja sve objedinjuje.

CamAPS aplikaciju odlikuje iznimna jednostavnost kao i vrlo uspješno automatsko peglanje visokih i niskih šećera. Kada šećer naraste, CamAPS povećava isporuku inzulina putem, a kada šećer pada, isporuka inzulina se smanjuje ili u potpunosti prekida.

@Nerdabetic
@Nerdabetic

Ne zaboravimo da je Abbott već prisutan u Hrvatskoj s Libre 2 senzorima, a tu je odnedavno i novi distributer Dexcom senzora – tvrtka Medilab ONE. Mislim da nećemo predugo čekati dok barem jedan ne uspije osigurati baš one senzore s kojima radi myLife CamAPS aplikacija😊

Zaključak

S novom funkcijom inzulin se može isporučiti direktno i diskretno putem pametnog telefona. Sve vrste bolusa su podržane, od standardnog do produljenog ili kombinacije. Sve bez da uopće dotaknete svoju mylife YpsoPump.

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije Advocacy: