Rebro je službeno preuzelo HZZO tender za inzulinske pumpe

U prošlom tekstu (Što se događa s tenderom HZZO-a za inzulinske pumpe?) pisali smo o neslužbenim informacijama da bi Rebro (KBC Zagreb) moglo, osim svog „malog“ godišnjeg tendera za pumpe, preuzeti i „veliki“ HZZO tender u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

HZZO je službeno odgovorio da „nema pojma“, tj. da „još nemaju informaciju i da će se javiti“. Očekivano – nisu se još javili što je u potpunosti u skladu s odnosom te javne institucije prema javnosti u posljednje vrijeme. No, zato je od Rebra brzo stigao službeni odgovor u kojem, između ostalog, stoji: „da će Klinički bolnički centar Zagreb za potrebe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje provesti postupak javne nabave inzulinskih pumpi kao Središnje tijelo javne nabave.

Nadamo se i vjerujemo da će Rebro ovaj, dijabetičarima važan tender, odrađivati s voljom i na vrijeme s obzirom na to da na Rebru rade neki od naših najboljih dijabetologa i pedijatara koji su vrlo predani svojim pacijentima. Ovim potezom HZZO-a potencijalno je ostavljena mogućnost Rebru da u jednom trenutku i svoj vlastiti „mali tender“ objedini s HZZO-ovim „velikim tenderom“ te na taj način ostvari dodatne uštede, tj. za isti novac nabavi koju pumpu više. Koje će se pumpe kupovati moguće je saznati uvidom u njihov prošli „mali“ tender u članku  (KBC Rebro je raspisao novi natječaj za inzulinske pumpe!).

No, ultimativni cilj je da inzulinske pumpe konačno dođu na HZZO-ovu listu pomagala (kao i konkurencija). O tome zašto nešto takvo ne mora automatski uzrokovati veliki porast prepisivanja inzulinskih pumpi (kratkoročnih troškova HZZO-u) možete pročitati u drugom dijelu spomenutog teksta: Što se događa s tenderom HZZO-a za inzulinske pumpe?


Još iz kategorije HZZO:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com