OmniPod 5 – osvaja Ameriku, Europa sljedeća

Ponovimo gradivo: OmniPod Dash je pumpa bez katetera dostupna i putem HZZO-ove liste pomagala. Riječ je o pumpi poput oblutka na plaži, odnosno koži, koja isporučuje inzulin. Potpuno je bežična i njome se upravlja putem uređaja nalik mobitelu s ekranom osjetljivim na dodir. Distribuira ga tvrtka Medilab ONE.

Ako ste haker ili imate muža hakera, OmniPod Dash možete kao Dora koristiti u hakerskoj aplikaciji AndroidAPS koja uz pomoć nekog od senzora automatski pegla visoke i niske šećere. U suprotnom ju ne možete povezati sa senzorima.

Kako do OmniPoda s HZZO-ove liste pomagala?

Ali tema ovog teksta je OmniPod 5!

OmniPod 5 je vlažan san ogromnog broja osoba s dijabetesom!

Riječ je o prvoj inzulinskoj pumpi bez katetera koja uz pomoć vrhunskih Dexcom senzora pegla visoke i niske šećere! Kada senzor izmjeri rast šećera OmniPod isporučuje više inzulina, a kada šećer krene padati, OmniPod prekida isporuku inzulina. Ishodi su često fantastični rezultati regulacije dijabetesa, posebno noću.

Koliko je koncept pametne pumpe bez katetera važan zna i vlasnik vrhunske pametne inzulinske pumpe s kateterima, tvrtka Medtronic.  Oni su za 300 milijuna dolara kupili izraelsku tvrtku koja će im pomoći da naprave svoju pametnu pumpu bez katetera!

OmniPod 5 upravo osvaja Ameriku

U početku je u Americi bio dostupan u vrlo ograničenim količinama, najvjerojatnije zbog ograničenih proizvodnih kapaciteta, ali i edukacije dijabetologa. Ipak, tijekom kolovoza objavljeno je da je OmniPod 5 u SAD-u dostupan svima starijim od dvije godine! (Naravno, s osiguranjem ili dovoljno novaca.)

Sada očigledno imaju dovoljno educiranih stručnjaka i proizvodnih kapaciteta kako bi s OmniPodom 5 pokrili Sjedinjene Američke Države.

OmniPod 5 sljedeća meta – Europska unija!

Da bi ova pumpa bez katetera došla u zemlje Europske unije, potrebno je prvo ishoditi CE certifikat za marketing i prodaju, a koji bi se mogao pojaviti do kraja 2022. godine. Teško je za očekivati da će Hrvatska biti u prvom valu europskih zemalja gdje će OmniPod 5 biti dostupan, ali ako imalo poznajete tvrtku Medilab ONE, ekskluzivnog OmniPod distributera za Hrvatsku, znate da nećemo dugo čekati.

Što još Hrvatska treba za OmniPod 5?

U listopadu u Hrvatskoj očekujemo Dexcom ONE senzor koji sigurno nije kompatibilan s OmniPod 5 pumpom. Da bi ova pumpa profunkcionirala u punom sjaju, potreban joj je Dexcom G6 ili budući G7 senzor .

O potrebi za Dexcom G6/G7 senzorima informiran je direktor Dexcoma za ovu regiju i osobno mi je rekao da mu se javimo kada dođe vrijeme.

Zaključak

Ako ste izdržali do kraja ovog teksta, znači da ste vrlo educirana, informirana i zainteresirana osoba s dijabetesom, zdravstveni djelatnik ili brižan roditelj.

Siguran sam da se slažete sa zaključkom da Hrvatska više nije zadnja rupa na svirali i da je ispred nas svijetla budućnost.

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije Inzulinske pumpe: