Gost autor

Medtronic CareLink – za bolje upravljanje dijabetesom!

26/06/2022

Vodeći brigu o dijabetesu često ste zatrpani ogromnom količinom informacija: vrijednosti glukoze u krvi i senzoru, količina isporučenog inzulina, brojanje ugljikohidrata, zamjena spremnika i infuzijskog seta.

CareLink™ Personal pomaže vizualizirati informacije o dijabetesu pomoću grafikona, statističkih podataka i događaja koji vam mogu pomoći da prepoznate i razumijete obrasce i trendove. To vam daje bolji uvid za učinkovitije upravljanje dijabetesom.​

CareLink™ Personal predstavlja softverski alat u oblaku, a služi za praćenje terapije i bolje upravljanje dijabetesom.


Na gornjem CareLink izvještaju lako je vidjeti da vrlo živahno dijete sa 780G pumpom ima prosječan TIR od 76%. Pumpa fantastično pegla noćne šećere, no za doručak i ručak bi možda bilo dobro malo više ujednačiti unos UH i uzimati malo više inzulina.

Svrha CareLinka je prikupljanje informacija iz inzulinske pumpe, uređaja za kontinuirano mjerenje glukoze u međustaničnoj tekućini i mjerača glukoze u krvi te njihovo pretvaranje u izvještaje. Izvještaji sadrže informacije pomoću kojih se mogu pratiti trendovi i dnevne aktivnosti, kao što su uneseni ugljikohidrati, vrijeme obroka, primjena inzulina i očitanja glukoze u krvi i senzoru. Također,  možete pratiti svoj osobni napredak i trendove.

Možete skratiti svoje posjete kod dijabetologa tako da unaprijed podijelite s njim podatke!

Objedinjeni izvještaji pomažu u donošenju informiranih i pravovremenih odluka te prilagodbu terapije zajedno s dijabetologom.

Redovito učitavanje podataka ima dvije prednosti. Prvo, potrebno je manje vremena da se svaki prijenos završi jer se kopira manje podataka. Drugo, iz razloga što vaš uređaj (npr. inzulinska pumpa) ne može pohranjivati više od tri mjeseca podataka, redovito učitavanje će pomoći da izbjegnete praznine u podacima tijekom vremena.

Osim toga, rezultati istraživanja na kraju ovog članka pokazali su da oni koji prenose podatke na softver CareLink Personal postižu bolji HbA1c u odnosu na one koji to ne čine1.

Ukoliko uz MiniMedTM 780G inzulinsku pumpu koristite i pripadajuću  MiniMedTM Mobile aplikaciju na svom pametnom telefonu, neće biti potrebno ručno učitavanje podataka, jer aplikacija automatski učitava podatke s pumpe u Vaš CareLinkTM Personal korisnički račun. Preostaje vam samo da se prije dogovorene kontrole kod dijabetologa prijavite u svoj CareLink Personal korisnički račun i u nekoliko jednostavnih koraka izradite izvještaje koje zatim možete isprintati ili spremiti u PDF formatu i e-mailom poslati svome dijabetologu.

CareLink korisnički račun je moguće besplatno na hrvatskom otvoriti na stranici: https://CareLink.minimed.eu


Detaljne upute kako se registrirati, izraditi izvještaje za dijabetologa te odgovore na najčešća pitanja možete pronaći na web-stranici https://www.medtronic-diabetes.com/hr-HR/carelink , a ukoliko vam ipak bude potrebna asistencija oko navedenih koraka uvijek se možete obratiti MediLigo edukatorima (Mirna Baričević -  091/1600-502, Nikola Kurjan – 091/6455-050).

1 Corriveau EA. et al. Pediatric Diabetes 2008: 9(Part II): 360–366


Još iz kategorije Inzulinske pumpe: