Ekipa iz OmniPoda posjetila Hrvatsku!

Kao što možda znate, OmniPod inzulinska pumpa od početka ove godine dostupna je u Hrvatskoj.

OmniPod u Hrvatskoj – cijene i detalji

Znamo i da HZZO uopće ne financira potrošni materijal za OmniPod, čak ni u iznosu u kojem financira ostale. Isto tako znamo da se aktivno radi na stavljanju inzulinskih pumpi na HZZO-ovu listu pomagala, a kada se to dogodi, zdravstveni sustav puno će teže prihvaćati jednu pumpu, a odbijati drugu i moć odabira doći će u ruke pacijenata i njihovih dijabetologa.

„Senior director“ i njegov tim iz Insuleta posjetili Hrvatsku! ?


Kao što znamo, iz poslovne perspektive se u Hrvatskoj za njih još ne dešava ništa posebno jer je broj Hrvata koji su u stanju sami financirati svoju pumpu – iznimno malen. Ipak, ovaj „Senior Director“ i njegov tim posjetili su svoje partnere u Hrvatskoj – Medilab ONE.

Imao sam čast i zadovoljstvo pridružiti im se na opuštenom večernjem piću u Tkalči. Možda im se i nisam previše svidio jer sam previše pričao o njihovoj novoj generaciji inzulinske pumpe OmniPod 5, a oni još nisu smjeli skoro ništa. Ipak sam dao sve od sebe da iznesem objektivan feedback o postojećoj pumpi (OmniPod Dash), ali i o onoj koja dolazi (OmniPod 5).

Ukratko, OmniPod Dash je prekrasna mala pumpa koja se s rezervoarom lijepi na kožu i isporučuje inzulin u unaprijed programiranim količinama. OmniPod 5 je gotovo identična inzulinska pumpa, ali će se moći povezati sa senzorima Dexcom ili Libre. Zahvaljujući toj povezanosti OmniPod 5 će bežično i automatski povećati isporuku inzulina kada izmjeri rast šećera i prekinuti isporuku kada šećer počne padati. Trenutno u Hrvatskoj postoji takva „automatska“ pumpa, ali s kateterom (Medtronic 780G), no jednom će i Ypsomed i Medtrum također postati tako moćni.

Hvalevrijedna informacija je da je Medilab ONE uspio educirati o ovom proizvodu praktički sve hrvatske dijabetologe koji se bave pumpama. Osigurana je kompletna tehnička podrška i jamstvo za osobe s dijabetesom. Hvala.

Zaključak

Hvala svim predstavnicima Insuleta (proizvođač OmniPoda) što su posjetili Lijepu Našu, vjerujemo da su uživali. Poželimo i OmniPodu još jednom dobrodošlicu u Hrvatsku te se prisjetimo naše djece s dijabetesom koja su ga nestrpljivo iščekivala (pojačajte zvuk):

Sretno nam bilo


Još iz kategorije Inzulinske pumpe: