Andrea Štern održala predavanje o OmniPodu!

 Nedavno smo pisali o tome da je osoba s dijabetesom prešla u Medilab ONE te da će se primarno posvetiti OmniPod inzulinskim pumpama.

Nije trebalo dugo čekati i Andrea se pojavila u Zagrebačkom dijabetičkom društvu kao prezentatorica nove OmniPod pumpe bez katetera 😊.

U ovo suludo vrijeme kada se usprkos koroni usuđujemo živjeti, uživo se odazvao velik broj zainteresiranih, a oni koji su još uvijek uplašeni ili predaleko, prezentaciju su mogli pratiti i preko Zooma.

Najvažnije osobine OmniPod DASH pumpe bez katetera:

1) Na kožu lijepite rezervoar s inzulinom kapaciteta 200 jedinica koji traje tri dana i toliko dugo ga ne dirate.
2) Pumpom upravljate bežično putem PDM-a s ekranom osjetljivim na dodir, poput mobitela.
3) Strašljivi i djeca presretni su jer ni u jednom trenutku ne vide iglu koja je dobro sakrivena i pumpa s njom elektronski upravlja.
4) Ako volite (pre)dugo uživati u vodi – s ovom pumpom sve odlično funkcionira. U praksi potvrdio Ivan Marcelić Barakuda prilikom višesatnih treninga vaterpola u bazenu. Cijelo vrijeme dok ste u vodi OmniPod veselo isporučuje bazalni inzulin i to zbilja radi odlično!
5) Andrea je spomenula i sljedeću generaciju OmniPod 5 koja će komunicirati s Dexcom i Libre 2 senzorima i koja je za sada dostupna ograničenom broju američkih pacijenata.

PDM - za bežično upravljanje pumpom

Kolika je doplata i kako do OmniPod inzulinske pumpe:

Kako do OmniPoda s HZZO-ove liste pomagala?


Još iz kategorije Inzulinske pumpe:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com