Davor Skeledžija

Andrea Štern održala predavanje o OmniPodu!

05/04/2022

 Nedavno smo pisali o tome da je osoba s dijabetesom prešla u Medilab ONE te da će se primarno posvetiti OmniPod inzulinskim pumpama.

Nije trebalo dugo čekati i Andrea se pojavila u Zagrebačkom dijabetičkom društvu kao prezentatorica nove OmniPod pumpe bez katetera 😊.

U ovo suludo vrijeme kada se usprkos koroni usuđujemo živjeti, uživo se odazvao velik broj zainteresiranih, a oni koji su još uvijek uplašeni ili predaleko, prezentaciju su mogli pratiti i preko Zooma.

Najvažnije osobine OmniPod DASH pumpe bez katetera:

1) Na kožu lijepite rezervoar s inzulinom kapaciteta 200 jedinica koji traje tri dana i toliko dugo ga ne dirate.
2) Pumpom upravljate bežično putem PDM-a s ekranom osjetljivim na dodir, poput mobitela.
3) Strašljivi i djeca presretni su jer ni u jednom trenutku ne vide iglu koja je dobro sakrivena i pumpa s njom elektronski upravlja.
4) Ako volite (pre)dugo uživati u vodi – s ovom pumpom sve odlično funkcionira. U praksi potvrdio Ivan Marcelić Barakuda prilikom višesatnih treninga vaterpola u bazenu. Cijelo vrijeme dok ste u vodi OmniPod veselo isporučuje bazalni inzulin i to zbilja radi odlično!
5) Andrea je spomenula i sljedeću generaciju OmniPod 5 koja će komunicirati s Dexcom i Libre 2 senzorima i koja je za sada dostupna ograničenom broju američkih pacijenata.

PDM - za bežično upravljanje pumpom

Kolika je doplata i kako do OmniPod inzulinske pumpe:

Kako do OmniPoda s HZZO-ove liste pomagala?

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Inzulinske pumpe: